KARDEMİR A.Ş. geçtiğimiz Mart ayının 14’ünde 16 Bin 900 liradan 50 bin ton, yine aynı ayın 30’unda da 16 Bin 387 liradan 22 Bin ton müşterilerine çeşitli ebatlarda inşaat demiri satmıştı.

Nisan ayında fiyat açmayan ve hiç satış yapmayan Kardemir A.Ş’nin seçim sonuna kadar da sipariş almayacağı ifade ediliyor.

İnşaat demirinin şu an 15 bin lira bandında olduğu yurt içi piyasada, tüm üretici firmalar satışlarını sonuna kadar açtığı halde, Kardemir’in ise seçim sonrasını beklediği belirtiliyor.

Kardemir’den sürekli mal alan müşteriler “İnşaat demiri şu an 15 Bin liralarda, bir ay önce Kardemir’den 16 Bin 900 liradan demir aldık ve fiyatlar düşükken yine mal alarak ortalamamız ile zararımızı bir nebzede aşağı çekmek istiyoruz. Fakat Kardemir ise seçim sonuna kadar fiyat belirlemeyeceği, dolayısıyla satış yapmayacağı söyleniyor. Seçimlerden sonra Dolar kurunun yukarıya doğru ani çıkış yapması mı bekleniyor da satış yapmıyor.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

“Kardemir, satış politikasında azda olsa sürekli mal sattığı müşterilerini koruma amacı da gütmeli.” Düşüncesi taşıyan demir piyasası, seçim sonrası dolar kurunun artış ihtimali dolayısıyla satışlarını kapatan Kardemir’in bu kararını tekrar gözden geçirilmesi isteniliyor.