Kardemir A.Ş’de geçtiğimiz hafta yapılan yemek ihalesini yaklaşık 7 yıldır sürdüren Ekincik Gıda kişi başı 88 TL vererek yeniden almıştı.

Ahmet Şahin’in sahibi olduğu Ekincik Gıda, uzun süredir Kardemir’de çalışan 5 Bin kişinin günlük yemeğini çıkartıyordu. İhale süresinin bitmesiyle geçtiğimiz hafta Kardemir Yönetimi yemek ihalesine çıkmış ve en düşük fiyat olan kişi başı 88 TL ile ihale yine Ekincik Gıda’ya kalmıştı.

Edinilen bilgilere göre, Kardemir Yönetimi yapılan ihaleyi onaylamadı ve iptal etti. Ekincik Gıda’da kalan yemek ihalesinin iptal edilme nedenleri olarak, yemek kalitesini yükseltmek olduğu konuşulurken, 88 liraya istenilen kalite de yemeğin verilemeyeceğinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Devletin 2024 günlük yemek bedeli de geçtiğimiz günlerde Resmi gazete’de yayımlanmış ve 170 TL + %10 KDV olmak üzere 187 lira olarak açıklanmıştı.

Devlet, günlük yemek bedelini KDV dahil 187 TL olarak açıklarken, Kardemir’de 88 TL’ye istenilen kalitede yemeğin nasıl verilebileceği de ayrı bir tartışma konusu haline gelmişti.

Kardemir’in birkaç gün içinde yeniden yemek ihalesine çıkacağı öğrenilirken, yeni ihaleyi ise hangi firmanın alacağı bekleniliyor.

Öte yandan, Kardemir çalışanlarının da mevcut yemekten uzun süredir memnun olmadığı ve daha kaliteli bir öğün yemek istediği de işçiler arasında konuşuluyor.