Hızla eriyen maaşları karşısında ağır sanayide en düşük ücretli işçi konumuna gelen Kardemir işçisi, 40 bin lira maaş hedefine gözü dikti.

En düşük memur maaşının 22 bin lira olduğu günümüzde, ortalama 23 bin lira maaş alan Kardemir işçisi, şirket yönetiminin ücretlerde ek iyileştirme yapma beklentisini hemen hemen yitirmiş durumda.

Geçtiğimiz ay Kardemir yönetiminden %20 enflasyon artışının yanı sıra %14 iyileştirme isteyen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin talebine hala bir cevap gelmemesi, işçilerin beklentisini de farklılaştırdı.

İŞÇİ SEYYANEN 10 BİN LİRA ARTIŞ İSTİYOR

Ortalama 23 Bin lira maaş alan Kardemir işçisi, eriyen maaşlarına enflasyon artışının yanı sıra, 10 Bin lira da seyyanen zam istiyor.

2023 Ocak ayında iki yıllık yapılan toplu sözleşmede alınan zam artışının şu an hiçbir şey ifade etmediğini vurgulayan çelik işçileri, 2025 Ocak’ta başlayacak TİS görüşmelerinin de çok uzun bir zaman olduğunu vurguluyorlar.

İŞÇİDE EYLEM SÖYLEMLERİ ARTTI

Kardemir işçisi, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren maaşlarının 40 Bin lira olması için eylemlerin kaçınılmaz olduğunu konuşmaya başladı.

Temsilcileri olan sendikacıları da bu yönde çalışma yapmasını isteyen çelik işçisi, gözlerini Kardemir yönetiminden çevirerek, Özçelik İş Sendikasına dikti.

İŞÇİ LİDERİ DEĞİRMENCİ NE YAPACAK?

Maaşlarda iyileştirme yapılması için şu ana kadar elle tutulur bir girişim yapmayan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kardemir işçisinin hak arama taleplerine nasıl baktığı ise henüz belli değil.

Çelik İşçisinin “Eyleme hazırız” mesajlarını alan Değirmenci, ne yönde cesaret gösterebilecek merakla bekleniyor.