KARÇİMSA Çimento, 30 yıl aradan sonra modernizasyon ve yatırım atağına başlıyor.

Yapacağı yatırımla, 1995 yılının teknolojisinin değiştirilerek, yeni teknoloji ile donatılacak olan çimento fabrikasına yine bir milyon ton kapasiteli değirmen kurulacağı ifade ediliyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Soner Özbey’in yaptığı, Beyçimento tarafından 2021 Ekim de %51 hissesi alınan Karçimsa, çimento sektöründe büyük bir yatırım atağına hazırlanıyor.

Beyçimento tarafından çoğunluk hissesi alındıktan sonra değiştirilen yönetim ve yeni üretim, pazarlama politikasıyla karını katlayan Karçimsa, çalışanlarına da verdiği ek zamlar ile gündeme gelmişti.  

Sürekli büyüme hedefi ile büyük yatırımlar yapan Beyçimento Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey’in şimdi de Karçimsa’da yeni yatırımlarla kapasiteyi arttırarak, üretim artışını hedeflediği belirtiliyor.

Önümüzdeki yakın bir tarihte olağan üstü genel kurula gideceği öğrenilen şirketin, yapacağı yatırımların ardından üretim kapasitesini arttırmasıyla, bölgeye katma değer kazandıracağı ve böylelikle yeni istihdamlar sağlayacağı ifade ediliyor.

Karçimsa’nın %49 hissesine sahip olan Kardemir A.Ş’nin de bu yatırımlar sonrası oluşacak üretim artışı karşısında, çimentonun en önemli hammaddesi olan cüruf teminin de duyarsız kalmaması bekleniliyor.

Kardemir’in ortağı olduğu Karçimsa’nın, çimento sektöründeki rakiplerine düşük fiyatlarla cüruf satışı yapmaktan vazgeçeceği ve cürufun tamamını vererek üretim artışına katkı sağlayıp, karını katlaması konuşuluyor.