KARDEMİR A.Ş’ye bağlı olan KARÇEL A.Ş’de toplu sözleşme sevinci yaşanıyor.

Özçelik İş Sendikası ile KARÇEL A.Ş. arasında geçtiğimiz günlerde başlayan ve 177 sendikalı işçiyi 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, “Örgütlü olduğumuz Karçel A.Ş.’de 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi bugün itibariyle imzalandı.” Denildi.

Açıklamada TİS ile ilgili şu bilgilere yer verildi;

“İlk 6 ay için saat ücretlerine ortalama %78 oranında zam alınarak, sosyal haklarda %176 artış yapılırken, 2023 Aralık ayı maaşı ile 2024 yılı Ocak ayı 120 yevmiyeli ikramiyeli maaşı arasında %93,4 ücret artışı olmuştur.

Toplu sözleşme sürecinde bizlere tam destek veren Sayın Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’ye ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Kılıç’a teşekkür ediyoruz.

Yine bu süreçte bizleri sabırla bekleyen, dimdik arkamızda duran Karçel işçisine teşekkür ediyor ve toplu sözleşmemizin tüm Karçel çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Kazanılan Yüzdelik Artışlar Kardemir Toplu Sözleşmesine Bir Gösterge

Karçel’de yapılan toplu sözleşmede kazanılan yüzdelik artışlar, bu yılsonu başlayacak olan Kardemir A.Ş’deki TİS görüşmeleri içinde bir gösterge niteliği olarak değerlendiriliyor.