Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, Malatya, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır gibi 10 ilde etkisini gösteren ve büyük yıkıma neden olan deprem bölgesine Karabük Valiliği Koordinatörlüğünde, başta arama-kurtarma için ekip ila ekipmanlar sabahın erken saatlerinden itibaren gönderilmeye başlandı.  

Karabük Valiliğinde, Vali Fuat Gürel başkanlığında kurulan kriz masası ve koordinasyon merkezi emrinde çok sayıda araç, iş makinası ve kurtarma ekip görevlileri deprem bölgesine yola çıktı.

2 AFAD Arama Kurtarma Aracı, 8 uzman personel, 12 görevli, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2 ambulans, 1 Umke aracı, 1 Umke lojistik aracı ve 12 personel Karabük Valiliği tarafından sabah saatlerinde deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktı.

Karabük İl özel İdaresi ise yine Valilik Koordinatörlüğünde deprem bölgesine 2 pick-up, 3 tır, 3 ekskavatör, 6 damperli kamyon, 1 otobüs ve 17 personel gönderdi.

Karabük Belediyesi 8 kişilik arama kurtarma ekibi gönderirken, Safranbolu Belediyesi ise 2 araç, 3 itfaiyeci, 8 Fen işlerinden personel, 1 iş makinası ve 2 kamyon gönderdi.

Resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektör şirketleri de Karabük Valiliği emrinde deprem bölgesine iş makinası araç ve ekipmanlar gönderiyor.

Karabük’ün tanınmış iş insanlarından Behrem ve Berat Baykara’nın sahibi olduğu BNB İnşaat da 1 ekskavatör, 1 kamyon, 1 tır ve 1 adet lowbed iş makinasını Karabük Valiliği emrinde deprem bölgesine gönderdi.

Karabük il genelinden deprem bölgesine gönderilen araç, ekipman ve ekipler AFAD Genel Merkezinin koordinasyonunda Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya Diyarbakır ve Hatay gibi illere sevk edildi.

Karabük il genelinde kamu ve özel sektörün araç, ekipman ve ekip sevklerine devam edeceği de verilen bilgiler arasında yer alırken, Karabük Valiliği tarafından başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına ise halkın yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Editör: Ergün Başkaya