Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Karabük Çalıştayı" Karabük’te başladı.

Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çalıştayda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarımızda yürütülen akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmaları, okul kültürü ve tanıtım faaliyetleri, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, okullar arası farklılıkların azaltılması noktasında ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı’ düzenlenmektedir. Bu çerçevede çalıştayımızı ilimizde başlattık” dedi.

“Her çocuk olabileceğinin en iyisi olma yolunda seçeneklere sahip olmalı, buna sahip olduğunu eğitim hayatının her anında hissetmeli ve seçtiği yolda ilerleyebilmek, potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmek için yeterli fırsata kavuşmalıdır” diyen Akbaş,

“Göz aydınlığımız olan öğrencilerimizi temel eğitimden başlamak üzere onlara değerlerimizi, kültürümüzü, vatanımızı ve milletimizi sevmeyi anlatabilir ve hayatlarında uygulamayı nakşedersek geleceğimiz çok parlak olur. Tüm okullarımızda evlatlarımızın değerlerimiz ile bezenmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu konuda çalıştayımızın öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesine, milli ve manevi açıdan ise kendilerini gerçekleştirmelerine imkân sağlayacaktır. Bu doğrultuda devletimiz Büyük ve Güçlü Türkiye şiarıyla eğitim programları, insan kaynağı ve eğitim altyapısının bu dönüşüme uyarlanması için ülkemizin tüm imkanlarını çocuklarımız için seferber etmiştir” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır din öğretimi alanında yöneticilik görevi yaptığını belirten Akbaş, “Din öğretimine bağlı okullarımızda LGS ve YKS'de önemli dereceler elde ettik ve etmeye devam ediyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından DKAB ve KTS gibi web portalları geliştirerek tüm Türkiye'de yapılan çalışmaları takip etmektedir.

Çalıştayımıza Karabük Üniversitesi ve Müftülüğümüz önemli derecede katkı sağlayacaklar, onlara da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak amacı, tüm eğitim kademelerini daha etkili, anlamlı ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir hâle getirmektir.

Bu amaçla, siz değerli katılımcıların, çalıştayın içeriğine ve sürecine aktif olarak katılmanızı, görüş ve önerilerinizi paylaşmanızı, soru ve eleştirilerinizi dile getirmenizi rica ediyorum. Bu şekilde, çalıştayın verimliliğini ve kalitesini arttırabilir, önemli derecede katkı sağlayabiliriz. Sizlerin fikirleri ve önerileri çok kıymetli. Bu düşünceler ile ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı’nın hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum." diye konuştu.