Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Temmuz ayı içerisinde yapmış oldukları çalışmalar ve hizmetler ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında detayları kamuoyu ile paylaştı.

Çapraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“BAKAP” (Batı Karadeniz Projesi) İle İlgili Son Durum Değerlendirildi

7 Temmuz tarihinde, Batı Karadeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları istişare toplantısı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Dedeman Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Odalar Müdürü Volkan Tufan, bölge oda başkanlarımız ve Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cenk Gedikoğlu katılım sağladı. Bölge odalarımız tarafından 2015 yılından beri ısrarla üzerinde durulan “BAKAP” (Batı Karadeniz Projesi) konusu ile ilgili gelinen son durum değerlendirildi. Bölge illerinin ortak beklentisi olan BAKAP konusunda ortak mutabakata varılarak BAKAP’ın bir an önce gerçekleştirilmesi için bir deklarasyon yayınlandı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın; Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinin Filyos Limanına entegrasyonunu sağlayacak ve bölge planlarına da geçmiş olan ihracat odaklı Lojistik Merkezimizin ve karayolu ve demiryolu bağlantılarının yapılması, Filyos Limanının İhracat ve Ticaret yapmak isteyen firmalarımıza ve bölge firmalarımıza açılması, bu yakın bir süreçte olmayacaksa alternatif limanların belirlenmesi, 3 Nisan 1937 tarihinde ilk entegre Demir Çelik İşletmelerinin ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ün kuruluşu vesilesiyle “3 Nisan Sanayi Günü” olarak belirlenmesi konularındaki talepleri değerlendirildi.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin Altyapı İnşası İhalesini Tamamlandı

11 Temmuz tarihinde Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı inşası ihalesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nde tamamlandı. İhaleye, EOSB yönetim kurulu başkanı olarak Sayın valimiz Fuat Gürel beyefendiyle, EOSB yönetim kurulu başkan yardımcısı ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak ihaleye katılım sağladık. Kuruluşundan bugüne yakından takip ettiğimiz, ilimizin sanayisinin ve istihdamının gelişimine büyük katkı verecek Eskipazar OSB’nin altyapı ihalesini yapmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere bölge, coğrafi konumu ve sanayicilerimize sunduğu imkanlar açısından son derece önem arz ediyor. OSB’nin faaliyete geçmesiyle burada yatırım yapacak firmalarımızın ekonomimize ve istihdamımıza vereceği katkı büyük olacaktır. Karabük’ün gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için önemli bir adım atıldı. Bundan sonra ki süreci yakından takip ederek bölgemizin bir an önce faaliyete geçmesi için var gücümüzle çalışacağız. Daha sonra bölgede yer alan firmalar fabrika inşaatlarına başlayacaktır. Yapılan ihalenin Karabük’ümüze ve sanayicimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle; kuruluşundan bugüne Eskipazar OSB’nin gelişimine desteklerini esirgemeyen Sn. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Valilerimize, Karabük Milletvekillerimize, bürokratlarımıza, kuruluşunda emeği geçen oda başkanlarımıza, meclis ve yönetim kurulu üyelerimize, oda üyelerimize, çalışanlarımıza, halkımıza ve basınımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Meslek Komiteleri Üyelerinin Sektörleri İle Alakalı Sorunları Ve Çözüm Önerilerinin Görüşüldü

17 Temmuz tarihinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) temmuz ayı olağan meclis toplantımızı ve Müşterek Meslek Komitesi İstişare Toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda meslek komiteleri üyelerinin sektörleri ile alakalı sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldü. Özetle, zorunlu trafik sigorta işlemleri, trafik sigorta poliçe tanzimi yapılamaması, kredi kart ile taksit yapılmasının sağlanması, bankalar ve bankacılık sistemi ile ilgili sorunlar, Karabük OSB çalışmaları, Eskipazar OSB çalışmaları, matrah artırımı ve KDV oranları, piyasa belirsizlikleri, faiz oranları, tevkifat ile ilgili sorunlar, inşaat demirinin üretimiyle alakalı verilerin takip edilmesi hususu, kalifiye elman bulunamaması, ormanların korunması, işletilmesi ve orman köylüsünün kalkınmasını sağlayacak öncelikli tedbirler, gıda toptancıları sitesi yapılması, ulusal marketlerin yerel marketler karşısında hızlı büyümesi, KDV oranların artırılmasının mobilya sektörü üzerindeki olumsuz etkisi, tüketici hakem heyeti kararları neticesinde üreticilerin mağdur olması konusu, tır parkımızın olmaması, mazot fiyatlarındaki artışlar, makine operatörü bulmakta zorluk çekilmesi, meslek okullarına önem verilmesi gerektiği gibi konular sektör temsilcilerimiz ve meclis üyelerimiz tarafından aktarıldı. Tüm bu sorunları üst birliğimiz TOBB’a ve yetkililere iletmeye devam edeceğiz. En yakın zamanda saygıdeğer milletvekillerimizi odamız meclisinde istişarede bulunmak üzere ağırlayacağız.

2. Meslek Komite Toplantısı Düzenlendi

20 Temmuz tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) demir çelik sektöründe üretim yapan Haddecilerin katılımlarıyla 2.Meslek Komitesi toplantısı gerçekleştik. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nural Kuyrukçu, Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gür Can ve Metalürji Teknolojisi Alan Şefi Turhan Kılıç davet edilerek sektörün nitelikli çalışan ihtiyacı, gelecek vizyonu, haddecilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi. Toplantıya katılan müdür ve öğretmenlerimiz, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde ülkemizde ilk defa eğitim vermeye başlayacak olan Haddecilik Bölümü için yaptıkları faaliyetleri, müfredatı ve yeni kurulan bölümün ihtiyaçları konusunda bilgilendirmede bulundular.

"6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun Uygulanması” Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

25 Temmuz tarihinde Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) iş birliğiyle ”6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun Uygulanması” bilgilendirme toplantısı KTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Tüketiciler, Satıcılar ve Sağlayıcılar arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklarda görev alan Tüketici hakem heyetlerinin görevleri, alınan kararların içeriği, hukuki dayanakları ve mevzuat açısından üyelerimizin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.

İstihdamı geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sekretaryasında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Sn. Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) olarak katılım sağladık. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine genel bilgiler verildi. KTSO olarak, il milli eğitim müdürlüğümüzün desteğiyle “iş makinesi operatörlüğü” kursunun açılması için önergemizi kurula sunduk.

Türk Savunma Sanayisi İle İlgili Yapılabilecek Ortak Faaliyetler Görüşüldü

28 Temmuz tarihinde, Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün, yerlilik oranının arttırılması, henüz sahip olmadığı kritik teknolojilere kavuşturulması hedefleriyle kurulan SAHA İSTANBUL Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Sürmen’i, Karabük Ticaret ve Sanayi Odamızda ağırladık. Göreve geldiğimiz günden beri üzerinde önemle durduğumuz bir konu olan Türk savunma sanayisi ile ilgili önümüzdeki süreçte yapılabilecek ortak faaliyetler konusu ile ilgili bazı istişarelerde bulunduk. Karabüklü hemşerimiz Ömer Sürmen beye nazik ziyareti ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde, güzel haberler paylaşmayı hedefliyoruz.

Ücretsiz Hukuk Danışmalığı ve Mali Müşavirlik Danışmanlığı Hizmeti Başlattıldı

Son olarak güzel bir hizmeti daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Siz değerli üyelerimizin hukuki ve mali müşavirlik konularında çözülebilecek mesleki sorunlarına yardımcı olabilmek amacıyla ücretsiz hukuk danışmanlığı ve mali müşavirlik danışmanlığı hizmeti başlatmış bulunuyoruz. Her ay birebir gerçekleşecek danışmanlık hizmeti için www.karabuktso.org.tr adresinde bulunan “Hukuk ve Mali Müşavirlik Danışmanlık Formu” nu doldurmanız ve randevu talebi oluşturmanız yeterli olacaktır.