Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in, Muharrem İnce’nin kurması beklenen partiye geçecekleri yönünde haberler çıkmaya başladı.

Ulusal basında çıkan bu haberler üzerine CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Net Haber Genel Yayın Yönetmeni Ergün Başkaya’nın sorularını yanıtladı.

Başkaya’nın bir telefon görüşmesi yaptığı Aksoy, konunun aslında Türk halkının %90’nın rahatsız olduğu meseleler olduğunu vurguladı.

Milletvekili Aksoy “Hatırlanacağı gibi 8 Aralık 2020’de TBMM kürsüsünde tarihi bir konuşma yaptım ve bu konuşmaya ‘Yüce Türk Milleti’ olarak başlamıştım. 10 Aralık’ta Vekil arkadaşım Mehmet Ali Çelebi ile birlikte altına imza attığımız ve Özcan Özel vekilinde onayladığı üç sayfalık bir mektubu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırdık.

Mektubun içeriğinde; CHP’nin HDP ile yaklaşımından duyduğumuz rahatsızlığı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk’e karşı asla tasvip etmediğimiz düşünceleri, Millet İttifakı içinde dostlarımız dediğimiz diğer siyasi partilerin CHP dostu olmadığını, Atatürk’ün Kurduğu partinin Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaştığı ve partimizin genel politikalarının yine partimizi küçülttüğü gibi aslında halkın %90’nın rahatsızlık duyduğu konulara değindik.

İddia edilen yeni Anayasa çalışmalarında değiştirilmesi bile teklif edilemez olan ilk dört madde olan Türk kelimesi ve Türkçe dilinin değiştirilmesi gibi çalışmaların olabileceği rahatsızlıklar da bu mektubun içeriğinde var.” Diye konuştu.

Aksoy, mektubu Kılıçdaroğlu’na bir ayı aşkın bir süre önce verdiklerinin de altını çizerek “Mektubu vereli bir ayı geçti ve Sayın Genel Başkanımız henüz bize geri dönüş yapmadı. Biz bir süre daha beklemeyi düşünüyoruz. 

Muharrem İnce’nin kurması düşündüğü partiye geçme meselesine gelirsek; Mektupta yer verdiğimiz ve Türk halkının da %90’ının rahatsızlık duyduğu konularla Sayın İnce ilgili bizimle aynı düşüncedeyse sorun yok.” Dedi.

CHP Karabük Milletvekili H. Avni Aksoy, duydukları rahatsızlıkların yanı sıra sorunların %10’unu kapsayan kısmının da Karabük yerelindeki parti içi problemler olduğuna değindi ve açıklamalarını şu ifadeler ile tamamladı;

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ülke sorunları olarak gördüğümüz genel politikaların yanı sıra Karabük yerelindeki sorunların çözümü ile ilgili de yaklaşım sergilemesini bekliyorum. Sayın Genel Başkanımızın kendisinin de Safranbolu’da katıldığı toplantı sonrası partimize ait bir belediye çalışanı bize ve davetlilerimize ‘ahmak’ dedi. Bana karşı sergilenmeye çalışılan ve içinde de örgüt yöneticilerinin de olduğu bir oluşum hakaretlere varacak söylemlerde bulunuyor. Sayın Genel Başkanımızın kendi vekiline sahip çıkmasını bekliyorum ama şu ana kadar bir gelişme olmadı.

Biz Karabük yerelinde bazıları gibi siyaseti kendimiz için yapmıyoruz. Önce memleket sorunları için, ondan sonra CHP içinde izlenen yanlış genel politikaların düzeltilmesi için siyasi mücadeleler veriyoruz.” 
 

Editör: Haber Merkezi