Karabük’te, İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü kapsamında anlamlı bir program gerçekleştirildi. 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü coşkuyla anıldı.
Programa Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program öncesinde fuaye alanında çeşitli sergiler ziyaret edildi. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kerim Özdemir tarafından hazırlanan Mehmet Âkif Ersoy’a ait kitap ve belgelerden oluşan sergi protokol üyelerinin beğenisine sunuldu.
Ayrıca Cumhuriyet Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Çelik Doruk ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi de ziyaret edildi.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda il birincisi olan TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ebrar Hüma Erçin İstiklâl Marşı’nı okudu.
Safahat’tan Şiirler Güzel Okuma Yarışması’nda il birincisi olan Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübra Gül Balcı ise “Necid Çöllerinde” adlı şiiri seslendirdi.
Program kapsamında ayrıca koro gösterisi ve “12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy” konulu video gösterimi gerçekleştirildi.
“Korkma! Gençliğin Ruhu Burada” Oratoryosu Beğeni Topladı
Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Korkma! Gençliğin Ruhu Burada.” adlı oratoryo gösterisi oldu. Öğrencilerin sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.
Programın sonunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Karabük Valisi Oktay Çağatay tarafından takdim edildi.
Anma programı, öğrencilerin sergilediği performanslar ve ödül töreninin ardından sona erdi.




