Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdür Yardımcısı Kıymet Boztaş, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker ve Karabük muhtar eşlerinin katılımıyla Karabük Disleksi Derneğinde bir toplantı düzenlendi. 

Öğrenme güçlüğü yaşayan bireylere için izlenecek yollar ve çözümler üzerine planların yapıldığı toplantıda Karabük Disleksi Dernek Başkanı Tuğba Kuran Kaya, disleksi’nin bir hastalık olmadığını, gelişimsel bir farklılık olduğunu ifade ederek, disleksinin bir bireyin normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma ve yazma becerilerinde sorunlar yaşamasına neden olan bir özel öğrenme güçlüğü olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Tuğba Kuran Kaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "çözüm odaklı gerçekleştirilen toplantı ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Disleksi üzerine çözüm odaklı önerilerin sunulduğu görüşmelerimizde güzel planlamalar yaptık. Bizler verdikleri desteklerden ötürü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdür Yardımcısı Kıymet Boztaş'a, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker'e ve Karabük muhtar eşlerine teşekkür ediyorum." dedi.