Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, bölge hastanesi olma yolunda başarıyla ilerlediklerini ifade etti.

Ülke genelinde sayılı uygulanan bazı hizmetleri verdiklerinin de altını çizen Başhekim Çebi; “Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 2020'de araştırma hastanesi modeline döndü. Eğitim ve Araştırma hastanesi modeline döndükten sonra uzman arkadaşlarım, öğretim üyesi arkadaşlarımla birlikte burada benle beraber görev almaya başladılar. Bu görevden sonra bizim artık bölgeye hitap eden bir kadromuz ve dayanağımız oldu. Üzerine biz fiziki teçhizat olarak buraya öğretim üyelerinin de çalışabileceği daha geniş klinikler açtık. Genel anestezi ameliyathanemizi aktif hale getirdik. Genel anestezi ameliyathanemizde, genel anestezi altında hem engelli çocuklara, engelli yetişkinlere diş tedavileri, aynı zamanda çene cerrahisi ameliyatları yapılır hale geldi. Üç boyutlu görüntüleme sistemini getirdik. Onun nazarında hasta sayımızda bir miktar artış oldu. Çevre illerden bize görüntüleme olarak da hasta yollanır oldu.

Yaklaşık bir sene önce Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ultrason hizmeti sunmaya başladık, çene ve yüz bölgesi ultrason hizmeti sunan bakanlığa bağlı tek hastaneyiz. Üniversite hastanelerinin bazılarında var, hatta isim vermeden söyleyeyim, yaklaşık 20 gün önce Türkiye'de ki sayılı ve önder diş fakültelerinden birisi 20 gün önce bu cihazı aldı. Biz yaklaşık bir senedir bu hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet kalitesindeki artışla beraber bizim günde Bin hasta civarında poliklinik sayımız var. Bin 200 oluyor, 900 yüz oluyor, 800 oluyor ortalamaya vurduğumuzda bu hastaneye Bin kişinin girişi var her gün. Bir diş hastanesine baktığınızda aslında yüksek bir rakam.” Diye konuştu.

Başhekim Çebi, hastane olarak nitelikli hizmet verme yolunda ilerlemeye özen gösterdiklerini de belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Biz nitelikli hizmet sunmak istiyoruz. Biz bu niteliklerimizi artırdıkça, gün geçtikçe hasta sayımız artıyor. Nicelik, Nitelik dengesinde bir hastane yönetiminde bir kamu yönetiminde belli bir dengeyi sağladık ve nicel olarak 69 tane diş hekimimiz var. Türkiye'de tercih edilebilir bir hastane olduk, bakanlık gözünde referans hastanelerinden bir tanesiyiz. Sahada sunulacak hizmetlerden bazılarını bize yolluyorlar. Deneyin, raporlayın, ona göre biz idame ettireceğiz diyorlar. Bölgeye hitap eden bir hastaneyiz. Biz artık nitelik sayımızı da artırıyoruz, nitelik sayımızı artırırken biraz bizimde çabalamamız gerekiyor. Çabalıyoruz birazcık süreye ihtiyacımız oluyor bazı nitelikli hizmetleri sunabilmek için, onları da artırdıktan sonra Bin olan hasta sayısı Bin 500, 2 Binlere çıkacaktır.

Şimdi artık biz nicel kısmı sağladık, hem üniversite desteği oldu, siyasilerimizin desteği oldu, bakanlığımızın inanılmaz desteği oldu. Buradaki akışı gördükten sonra artık hep beraber el ele verdik, nitelik kısmını artıracağız. İmplantta bu nitelik kısmında artıracağımız ve koyacağımız hizmetlerden bir tanesi çok uzun süre geçmeyecek o hizmette burada başlayacak ve bundan sonrada devam edecek.”