2017'de Dursun Altıparmak tarafından kurulan İYİ Parti Karabük il, ilçe teşkilatları bir türlü siyasi istikrarı yakalayamadı ve bitme noktasına geldi.

2019 Yerel Seçimlerde Altıparmak'ın Karabük Belediye Başkanı adayı olmasıyla birklikte boşalan İYİ Parti İl Başkanlığında 5 yıl içinde sekiz kez değişim yaşandı.

En son 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesi Recep Yılmaz'ın il başkanlığa gelmesinin ardından, İYİ Parti'deki erime süreci daha da hızlandı. İl ve ilçelerde eski parti kurucuları dahil çok sayıda istifalar peş peşe geliyor. 

ÜYE SAYISI BİTME AŞAMASINDA

Hızlı bir çıkış yapan ve ülke genelinde olduğu gibi ilk zamanlarda Karabük'te de ciddi bir trend yakalayan İYİ Parti'nin il genelinde üye sayısının yok denecek kadar az sayıya düştüğü ifade edilirken, istifaların ardı kesilmiyor.

PARTİNİN TÜM GÖZDE İSİMLERİ GİTTİ

Mustafa Özata, Erol Serin, İsmail Yalav, Yalçın Kılınç ve Bilal Aslan gibi İYİ Parti içinde siyaset yapan çok sayıda güçlü isimlerin peş peşe istifaları partiyi Karabük'te bitme noktasına getirdi.

İL VE BAZI İLÇE TEŞKİLATLARI LEGALLİĞİNİ KAYBETTİ Mİ?

27 kişiden oluşan İYİ Parti Karabük İl teşkilatı ile Safranbolu İlçe teşkilatının yönetiminde yedekler de dahil çok sayıda istifalar olduğu bilinirken, yönetimi oluşturacak sayının altına düştüğünden teşkilatların legalliğini yitirdiği ve yönetim toplantıları yapılamadığı uzun süredir konuşuluyor.   

KARABÜK'TEN ADAY BULAMIYORLAR

Safranbolu'dan ünlü pop sanatçısı Hakan Peker'in Belediye Başkan adaylığı günler öncesinden açıklanırken, Karabük Belediye Başkan Adayı bulamıyor ve teklif getirilenler ikna edilemiyor.

Peker'in ise seçimler öncesinde adaylıktan çekilebileceği yönünde halk arasında yorumlar yapılıyor.