Safranbolu Belediye Meclis Üyeliğine 20, yine Safranbolu İl Genel Meclis Üyeliğine ise 4 aday adayının müracaatı var ve müracaat edenler arasında sıralamanın belirlenmesi için önümüzdeki pazar günü CHP İlçe Başkanlığında saat 09:00 ile 17:00 arasında üye bazında ön seçim yapılacak. Ön seçimde aday adayların alacağı oya göre sıralamaları da belli olacak.

CHP Genel Merkezinin talimatı ile Belediye Meclisinde 1., 3. ve 5. sıralar Belediye Başkan Adayının tasarrufuna bırakılarak, ön seçimden muaf tutuldu.

Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Adayı Elif Köse de Parti Genel Merkezinin kendisine verdiği bu hakkı, CHP'liler tarafından istenmeyen kişiler için kullanacığı ifade ediliyor.
CHP'de hem örgüt, hem de üyeler tarafından istenmeyen Halil Bakkal, Kemal Akgül ve Sedat Tokmak'ın Başkan Köse'nin adeta koruması altına alındığı, 1., 3. ve 5. sıraya yerleştirilerek, önseçime girmeyecekleri belirtiliyor.

CHP'LİLER BU İSİMLERE TEPKİLİ

5 Yıl boyunca Safranbolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, bu süre içinde sergilediği tavır ve tutumları ile birçok kişinin tepkisini alan Halil Bakkal başta olmak üzere, bu üç ismin önseçime girmeden belediye meclis listelerinde yer almalarına partililer adaletsiz buluyor ve tepki gösteriyorlar.

Başkan Elif Köse'nin partililer tarafından istenmeyen Halil Bakkal, Kemal Akgül ile Sedat Tokmak'ı önseçime sokmadan listeye almasına karşı "Madem bu kişiler seviliyor ve seçimde faydası olacak, neden önseçime girmekten çekiniyorlar? Elif Başkan'ı beş yıl boyunca zaafiyete uğrtan ve hiçkimse tarafından sevilmeyen bunları korumasına bir anlam veremiyoruz." diyorlar.

HALİL BAKKAL'I CHP'LİLER KABUL ETMİYOR 

2019 Yerel seçimlerinde CHP'ye üye olmadan Belediye Meclis Üyesi seçilen, ardından 2 yıl sonra partiye üye olan ve 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili seçimlerinde oy bile kullanmayan Halil Bakkal'ı CHP İl ve Safranbolu İlçe Örgütünün kesinlikle kabul etmediği konuşulurken, Bakkal'ın Başkan Yardımcılığı görevi boyunca özellikle CHP üyelerine karşı olumsuz tutumlar sergilediği için istenmediği de açıkça ifade ediliyor. 

Belediye Meclis Üyelerinin de Halil Bakkal'a karşı olumsuz tutum içinde oldukları belirtilirken, Erol Altuntepe, Onur Varlı, Mehmet Baki Duvan ve Serap Karaoğlu gibi CHP içinde partililikleri tartışılmayan isimleri de fitne fesatlıkları ile küstürdüğü, Memur Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ile sürekli kavga ettiği konuşuluyor.

Belediye Başkanı Elif Köse'yi de zaman zaman kişiler ile olan kavgada arada bıraktığı, belediye personelleri arasında adaletsiz davrandığı, doğru düzgün mesai bile yapmayan Halil Bakkal'ın artık daha fazla zarar vermemesini ve seçimlerde sıkıntıya sokmaması için gitmesi isteniyor.

PARTİLİ OLMAYANLAR KONTENJANDA MI?

CHP İçinde Halil Bakkal sorunu kronik bir hal alırken, Başkan Elif Köse'nin tüm bu olumsuzlukları görmemezlikten gelmesine bir anlam verilemediği gibi şimdi partilileri daha da kızdıracak kontenjan isimleri tansiyonu yükseltiyor.

Başkan Köse'nin geçen seçimlerde İYİ Parti Belediye Meclisi seçilen Fatih Dökmeci'yi de kontenjandan yine belediye meclisi listesine yazacağı ifade ediliyor.

Eşi Başak Dökmeci'nin Belediye'de İmar Müdürlüğü yaptığı Fatih Dökmeci'nin halen İYİ Parti üyesi olduğu da biliniyor.

ELİF KÖSE SEÇİME BÖYLE Mİ GİRECEK?

Safranbolu'da şu an için seçimi kazanmaya en yakın isim olarak gösterilen Elif Köse'nin istenmeyenlere sahip çıkması yüzünden partililer ile ters düşmeyi göze almasına anlam veremeyenler, "Elif Başkan seçimi kazanacak kerameti şu an kendinde buluyor ama parti örgütleri ile partilileri böyle küstürürse, kendisine üç oy bile getirmeyecek bu kişilerle mi seçim kazanacak?" diye soruyorlar.

Editör: Vasfiye Yılmaz