Karabük’te dün akşam saatlerinde yaşlı adamın çöp kamyonunun altında kaldığı kaza anının güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yaşlı adamın ölümüne sebep olan sürücü ise gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saat 19.00'da Aydınlıkevler Mahallesi Yeşilyurt Caddesi'nde meydana gelmişti. M.O.O. idaresindeki 34 EYJ 725 plakalı Karabük Belediyesi'ne ait çöp toplama kamyonu çöp konteynerlerinden çöp aldıktan sonra yola girmek için sağa manevra yaptığı sırada yolda ilerleyen 84 yaşındaki Cevat Aslan’ı fark etmeyip üzerinden geçerek sürükledi. Sürücü M.O.O., çevredekilerin uyarısıyla dururken, çöp kamyonunun altında kalarak ağır yaralanan yaşlı adama ilk müdahaleyi market sahibi Hasan Eroğlu ile markette alışverişte bulunan bir hemşire yaptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralı olarak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Cevat Aslan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaşanan kazanın güvenlik kamera kayıtları ortaya çıkarken, kamyon sürücüsü M.O.O. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.