7 Kasım'da AK Parti'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplanacak ve seçim işleriyle ilgili MYK'ya yetki devri yapılacak.

8 Kasım'da ise 81 ilde aday adayları için başvuru süreci başlayacak. AK Parti’de, aday tanıtımları da yine kasım ayı içerisinde yapılacak.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURULAR 8 KASIM’DA

Adaylar, temayül yoklaması ile belirlenecek. AK Parti, teşkilatına elektronik ortamda tüm il ve ilçelerde “Kimi aday görmek istiyorsunuz?” diye sorulacak. Kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki komisyon verecek. Ardından sıra aday tanıtımına gelecek.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

24 Kasım-31 Ocak tarihleri arasında adayların gruplar halinde açıklanması; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi kritik illerde ise en geç aralık ayı içinde adayların kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

SEÇİM BEYANNAMESİ OCAK AYI SONUNDA AÇIKLANACAK

Seçim vaatleri, projeler, AK Parti belediyelerinin bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra yapacakları içeren yerel seçim beyannamesi de ocak ayının sonunda düzenlenecek toplantıyla açıklanacak.

İTTİFAK YOK, İŞ BİRLİĞİ VAR

Yerel seçimlerde ittifak yapılamıyor ancak iş birliğinin kapısı açık olacak. AK Parti ve MHP heyetleri iş birliği olanaklarına yönelik ilk toplantısını gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelecek heyetlerin, iş birliği yapılacak il ve ilçeleri belirlemesi bekleniyor.

İSTİFA TARİHİ 1 ARALIK

Seçimlerde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevlerinden ayrılması gerekenlerin çekilme veya görevlerinden ayrılma tarihini Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Aralık 2023 olarak açıkladı.