Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan Adaylığında yoğun bir şekilde adı geçen İsmail Yalav, yayınladığı basın açıklamasında adeta isyan etti.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay tarafından kendisine adaylık teklifi getirildiğini ifade eden Yalav, kendisinin adaylığı ile ilgili kesin olduğu ve şimdiden çalışmaya başlanması istendiğini özellikle belirtti.

Açıkça kandırıldığını dile getiren İsmail Yalav, kendisi üzerinde itibarını zedelemek adına kim ve kimlerin oyun oynadığını sorguladı ve onlardan zamanı gelince hesap soracağını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada “CHP Karabük Belediye Başkan aday adaylığımla ile ilgili olarak yaklaşık bir ay gibi bir süre içersinde yaşamış olduğum durumları ve olayları tüm gerçekliğiyle kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.” Diyen İsmail Yalav kendisine getirilen adaylık sürecini şu ifadeler ile dile getirdi;

“31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi ile alakalı herhangi bir göreve talip olma gibi siyasi bir düşüncem yoktu. 26 Aralık 2023 günü CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın yakınları olan Sermin Ölmez ve eşi Kazım Ölmez beni telefonla arayarak görüşmek istediklerini ifade ettiler. Kendilerini tanıdığım için bu teklifi kabul ettim ve üçümüz bir araya geldik.

Sermin Ölmez, Cevdet Akay’ın selamını getirdiğini ve CHP Belediye Başkan Adayı olmamı istediği teklifini dile getirdi. Bu teklif üzerine; böyle bir düşüncemin olmadığını ancak çok ısrarları üzerine olumlu veya olumsuz bir cevabımın hemen verilemeyeceğini söyledim.

27 Aralık 2023 tarihinde bu kez kıramayacağım çok samimi bir dostumun ricası üzerine CHP İlçe Başkanı ve bazı arkadaşlarla birlikte Büyük Kulüp’ de oturduk. İlçe Başkanı, İl Başkanının da bu görüşmeye gelmek istediğini fakat rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belitti. Daha sonra aramıza Sermin Ölmez ve Kazım Ölmez’de katıldılar. Burada da aday olmam konusunda çok ısrarcı oldular. Kendilerine aday olma gibi bir düşüncemin olmadığını, Bayram Karadağ’ın aday adayı olduğunu dile getirdim.”

Bayram Karadağ ‘Kesin Aday Olamaz’ Dendi Bana

CHP’nin Karabük Belediye Başkan Adayı olan Bayram Karadağ’ın kesinlikle aday olamayacağını kendisine ifade edildiğini belirten Yalav, açıklamasına şu ifadeler ile devam etti;

 “Bayram Karadağ’ın, sen aday olsan da olmasan da, aday olamayacağını ve Genel Merkez tarafından istenmediğini, Genel Merkeze 10-12 adayın bildirildiğini, yapılan anket sonucunda seçimin ancak benimle kazanılabileceği fikrinin oluştuğunu, Milletvekili, İl Başkanı ve İlçe Başkanlarının konu üzerinde mutabakata vardıklarını söylediler.

Bu söylemden sonra kendilerine kararıma, eşime, çocuklarıma, fikirleri benim için son derece önemli olan dostlarımla görüşmelerden sonra verebileceğimi söyledim.”

Bana ‘Adaylığım Kesin’ Dediler

CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın Genel Merkezle yaptığı görüşmeler sonrasında, eğer kabul etmesi durumunda adaylığının kesin olduğunun ifade edildiğini belirten İsmail Yalav, “7 Ocak 2024 günü Milletvekilinin daveti üzerine Kazım Ölmez’in evinde Milletvekili, Kazım Ölmez, Sermin Ölmez ve vekilin danışmanı ile birlikte bir süre görüşme gerçekleştirdik. Vekil mutlaka bu yerel seçimi kazanmak istediğini ve bunun da benimle mümkün olabileceğini, Genel Merkezde yaptığı görüşmeler sonrası kabul etmem halinde adaylığımın kesin olduğunu, kendisinin de canla başla çalışacağını ifade etti.

Yapmış olduğum yoğun görüşmeler sonrası Vekile, İl ve İlçe Başkanlarına güvenerek bu teklifi kabul ettim. Vekil bulunduğumuz ortama Merkez İlçe Başkanını da çağırarak gereken evrakları hazırlamasını söyledi. Başkan da ertesi gün gelerek bana evrakları imzalattı.” dedi.

Milletvekili Cevdet Akay, ‘Kesin Adaysın, Şimdiden Çalışmalara Başla’ Dedi

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın kendisinin kesin aday olacağını belirttiğini ve kendisini adeta kandırdığını ima eden İsmail Yalav “Bu kararımı vekilin ısrarı üzerine hiçbir yerde ifade etmedim. Vekilin kendisiyle birkaç kez daha telefon görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerde de bana kesin aday olduğumu ve çalışmalara hemen başlamam gerektiğini söyledi.

Söyleyen kişinin her ne kadar unvanı gereği, sözüne güven duyulması gerekli birisi olduğunu bilmeme rağmen siyasette neyin ne zaman şekillenebileceğini önceden kestirmenin güç olacağını bilerek, hep temkinli hareket etmeye gayret ettim. Nitekim de ne kadar doğru hareket ettiğimin haklılığı ortaya konulan bu sonuçla belli olmuştur.” Diye konuştu.

İtibarımı Zedeleyenlerden Hesap Soracağım

“Bana bu kadar kesin aday denmesine rağmen, parti tabanından ve her siyasi görüşten o kadar destek almama rağmen son gün veya son birkaç günde nelerin ne şekilde, ne amaçla değiştiğini anlamakta güçlük çekiyorum.” Diyen Yalav, İtibarının zedelendiğini, kendisini kandıranlardan ve arkasında oyun çevirenlerden zamanı gelince hesap soracağını belirterek, “İtibarımı zedelemek adına bazı kişi ve kişilerin benim ismim üzerinden kim ve kimlerle ne tür hareketler ve ilişkiler içerisinde bulunduğunu ve bunların ne sonuçla neticeleneceğini İlerleyen günlerde siz değerli kamuoyu ile hep birlikte göreceğimize inanıyorum.” Dedi.