İŞKUR İl Müdürlüğü  tarafından İŞ-KUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam’ın katılımı ve sunumı ile Karabük Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda  “Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar (İşbaşı Eğitim Programı) Hakkında Bilgilendirme Toplantısıgerçekleştirildi.

İşbaşı eğitim programlarımız İŞKUR'umuza  kayıtlı işsizlere ve özellikle gençlere yönelik teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek mesleki deneyim ve tecrübe kazandırmayı amaçlayan önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Karabük İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, işbaşı eğitim programları ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yeni istihdam kapıları açıldığını dile getirerek,

 “Personel maliyetleri her sektör ve işveren için en önemli gider kalemlerinden biridir, buralardan sağlanacak tasarrufların başinda da devlet teşvikleri gelmektedir, bizim bugün size anlatacağımız işbaşk eğitim proğramı İŞKUR un sunumuş olduğu en önemli teşviktir. İşgücü piyasasında nitelikli eleman karşılamaya yönelik olarak işbaşı eğitim programlarını düzenliyoruz. İŞKUR Müdürlüğümüze kayıtlı dezavantajlı gruplar, kadınlar, engelliler, özellikle gençlerimiz başta olmak üzere kuruma kayıtlı işsizlerimiz teorik bilgilerine ilave olarak uygulamalı olarak iş yerlerinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmak adına imkan sağlıyoruz. Bir nevi staj ve oryantasyon programı da diyebiliriz. Program oldukça önemli ve programı önemsiyoruz.” dedi.

Hedef Kitlemiz Gençler

Değişen İşbaşı Eğitim Programında (İEP) önemini ve kolaylıklarını aktararak bunun işveren için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Karabük İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, 

“ 5 ve üzeri çalışan işverenlerimizin istihdam edeceği her 1 personelin özelinde asgeri ücret tutarı ve İş kazası ve genel sağlık sigortasının 3 ay ile 9 ay arası, devletimiz tarafından karşılanması kursiyerlerimiz ve işverenlerimize önemli bir fırsattır. Bizim hedef kitlemizde ne eğitimde ne istihdamda olan gençler (NEET) var. Bizim hedefimizde gençlerimiz var. Gençlerimizi tecrübe ve pratik ile buluşturarak vesile olma adına onlara yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

Yeni açıklanan paket ile işverenlerimize kolaylık sunduk

İşverenlere sağlanan avantajlarla birlikte esneklik ve kolaylık sağlandığını, işverenlere ve iş yerlerine etkisini dile getiren Sarıçam, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından duyurular ve açıklamalar gerçekleştirildi. En önemlisi Sektör ayrımı ortadan kalktı. Böylece işverenlerimiz ve vatandaşlarımız desteklerden daha fazla faydalanmış, ve istahdım edilebilirliği kolaylaşmış oldu. Mesleki deneyimi ve beceri kazanmayı hedefleyen programımızda, katılımcı sayısı taahhüdü yüzde 70 den yüzde 60 a, proğram süreside 3 kattan 2 kata indirilerek işverenlerimize kolaylık ve esneklik sağlandı. En az 5 SSK’lı çalışanı bulunan işverenlere istihdam edilebilirlik avantajı sağlamaktayız. Kurumlarımıza bizzat başvurunun yanı sıra e-şube üzerinden de internet aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir.” dedi.

Editör: Özenay Kahriman