Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğüne Ferhat Sarıçam atandı.

Karabük doğumlu Sarıçam, uzun yıllar Ankara'da Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklarda görev yaptıktan sonra Karabük Üniversitesi'nde göreve başlamıştı.

İş Kur İl Müdürlüğüne atanan Sarıçam, bugün itibariyle görevine başladı.

Ferhat Sarıçam Kim;

1984 Karabük doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Karabük’te tamamladı. Lisans eğitimini Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Maden Mühendisliği A.B.D bölüm 4.sü olarak İyi derece ile bitirdi.

Yüksek lisansını Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme ana bilim dalında ” 1040 ve 8020 kalite çeliklerine korozif aşınma direncine BOR ilavesinin etkisi” konulu teziyle Yüksek Mühendis ünvanı aldı.

Afyonkarahisar ilinin önde gelen sanayi kuruluşlarında, maden ocaklarında daimi ve teknik nezaretçi mühendisi olarak çalıştı.

Ankara’da çeşitli Bakanlıklarda, Başbakanlık ve Bakan Yardımcılıklarında Danışmanlık görevlerinde bulundu. Enerji Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı.

Karabük üniversitesi Özel kalem Müdürlüğü ve Türkiye’nin Tek ve ilk olma özelliğini taşıyan Demir Çelik Enstitüsü ve MARGEM (Malzeme, Araştırma ve Merkezi) Enstitüsü sekreteri olarak görev aldı.

TR dizin dergi listesinde yayınlamış makale, bildirim olamak üzere 3 adet yayını bulunmaktadır. Bilimsel akademik çalışmalarına da devam etmektedir. 

Karabük üniversitesi teknoloji transfer ofisinde, Üniversite sanayi işbirliği sorumlusu

DOSAP ( Doktora sonrası araştırma programı) sorumlusu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Üniversite arasında bilgi akışını sağlamak amacıyla PTS (Proje Takip Sistemi) sorumlusu ve kamu diplomasisi irtibat kişisi olarak görev yapmakta iken, İş Kur Karabük İl Müdürlüğüne atandı.

Editör: Ergün Başkaya