AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, milletvekili adaylığı için diğer siyasi partilerde başlayan istifaların ardından, kendisinin nasıl bir karar alacağına yönelik soruya cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Altınöz, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın “Milletvekili adayı olmayı düşünüyor musunuz ve önümüzdeki günlerde il başkanlığından istifa edecek misiniz?” sorusuna şu ifadeleri ile cevap verdi;

“20 yıldır AK Parti’de siyaset yapıyorum. Siyasete AK Parti’yle başladık. Öyle birileri gibi 3 ay il başkanlığı yapıp, hemen ‘ben Milletvekili adayı olayım, şu bu olayım’ diye değil, bizim AK Parti’de görev istenmez verilir.

Tabi ki siyaset yapan hele il başkanlığı yapan, ileriye dönük düşünen herkesin gönlünde mutlaka Milletvekilliği geçiyordur. Ancak ben bağımsız bir siyaset yapmıyorum. AK Parti’nin İl Başkanıyım. Bizim bir Genel Merkezimiz var. İstişareler yapacağız, eğer bana Milletvekilliği noktasında ihtiyaç olursa, partime katkı vereceğim noktasında bir şey olursa mutlaka seve seve aday oluruz.

O noktada kesin aday olurum da diyemem, olmam da diyemem. Zaten AK Parti’de süreç başlamadı, süreç başladığı zaman Genel Merkezimizle istişareler sonucunda böyle bir karar vereceğiz. Bizde koltuk sevdamız yok, eğer bize sahaya çıkmamız istenirse, çıkarız. Elimizden geldiği kadar da 1 oy daha fazla alması için gayret gösteririz.”