İYİ Parti Karabük İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün, Karabük Net Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

İlçe kongrelerini yaptıklarını ve bu hafta sonu da il kongresini gerçekleştireceklerini ifade eden Aygün, ilçe kongrelerinde haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirtti.

İlçe kongrelerinde aykırı sesler ve eleştiriler olduğunu ama bunların dikkate alınacak ölçütte olmadığını ifade eden Aygün “İlçe kongrelerimizi kazasız belasız tamamladık. Tabi aykırı sesler çıkacak, seçimlerde istediği sonuçları alamayanların ufak tefek itirazları olacak ama iddia edildiğinin aksine kongrelerimiz yasal ve olması gerektiği gibi yapıldı. Bu şekilde de tamamladık ve il kongremizi yapacak hale getirdik. Bununla ilgili ufak tefek itirazlar oldu. Genel Merkezimiz bunları kale bile almadı, çünkü ipe sapa gelmez iddialar çoğunlukla.” Diye konuştu.

İl Başkanı olarak Recep Yılmaz’ı desteklediklerini belirten Aygün “İl Kongresinde 2 Adayımız var. Göründüğü kadarıyla bir tanesi resmen başvuru yapmadı ama haricen öğrendik, bir adayımız daha var oda şu anda il yönetimimizden Recep Yılmaz arkadaşımız. İl Başkanlığı adayımızdır, bende şahsen ona destek verdiğimi belirtmek isterim.” Dedi.

8 Ocak Pazar Günü yapılacak olan İYİ Parti Karabük İl Başkanlığına aday olmayacağını ifade eden Ali Çetin Aygün, milletvekili adayı olup olmayacağı ile ilgili Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorusuna şu ifadeler ile cevap verdi;

“Şahsımla ilgili olarak birçok kere bu açıklamayı yaptım. İl Başkanlığı görevim sona erene kadar açıklama yapmayacağımı size yineliyorum. Genel olarak bu konuda Genel Merkezimiz henüz bir çalışma yapmadı ya da bize bildirmedi. Duyduğum kadarıyla şubat ayı içinde veya sonuna kadar bu sürecin Genel Merkezimizin belirleyeceği şekliyle olacağı bilgisini ediniyoruz. Şu anda bu konuda sizi doyuracak bir açıklama yapmaktan bende yoksunum.”

İYİ Parti’nin ülke genelinde ve Karabük’te önümüzdeki genel seçimlerde ne yapacağı ve nasıl bir oy alacağının hep tartışma konusu olduğu yönündeki soruya net cevap veren Aygün, “Biz Karabük’te ikiyi aldık, üçe doğru gidiyoruz.” Dedi.

Aygün, seçimlerde İYİ Parti nasıl bir oy alacak sorusunu ise şu ifadeler ile yanıtladı;

“Bilinmezliğimiz yok. Bizim partimiz bir merkez partisi, toplumun bütün kesimlerini kucaklıyor ve sizin de iyi bir şekilde tespit ettiğiniz üzere Türkiye’nin geleceğinde net bir şekilde iktidar beklentisi olan ve bu konuda da yetişmiş kadrolarıyla, hala daha bu yetişmiş kadrolara katılım sağlayarak, iyi bir ivme yakaladık. Karabük'te parti içerisinde sanki iktidar partisi sirkülasyonu gibi bir trafik var. Vatandaşın beklentileri ben sanki muhalefet partisi il başkanı değil de sanki iktidar partisinin il başkanıymışçasına benden iş beklentileri, hastanelerde Ankaralar da İstanbul da misafirhane talepleri yapılıyor. Elimizden geldiğince bunlara icabet ediyoruz. Vatandaş bize inanmış ve bunu biliyorum ki seçimlerde bunu bize net olarak yansıtacak. Göreceksiniz dip dalgadan daha da öte bir şey olacak. Ben bazen Karabük'te 3 vekillik var biliyorsunuz, 2 tamam diyorum, 3'e gidiyoruz diyorum. Bazıları buna alaylı bakıyor ama biz buna inanıyoruz, net olarak gözlemlediğimiz için biz burada 2'inci vekillik için iddialıyız.”

ali-cetin-aygun