Ünlü pop star ve İyi Parti’nin Safranbolu Belediye Başkan adayı Hakan Peker, Safranbolu’da verdiği konserde sahne, ses ve ışık düzeni hizmetini veren Black Technical Prodüksiyon Şirketi yetkilisi Oktay Özen’in kendisine olan borcunu ödemediği yönündeki iddialara jet yanıt verdi.

Peker’in, avukatı Engin Hamarat aracılığı ile gönderdiği açıklama aynen şöyle;    

120 metrekare sahne kurulması, ses, ışık tesisatı kurulması için bahsi geçen firma ile 125.000,00 TL’ye canlı orkestralı konser yapmak için anlaşılmıştır. Müvekkilimin menajeri Mesut Bingöl tarafından konser öncesinde 100.000,00 TL bahsi geçen firma sahibine taahhüt edilen işin yapılacağı inancıyla güvenilerek ödenmiştir.

120 m2 sahne kurulması gerekirken, konser günü 48 m2’lik sahne kurulduğu görülmüştür. Orkestra ve ekipmanların o sahneye sığması mümkün olmadığından konsere saatler kala başka firmadan tarafımızca ekstra para ödemesi yapılarak sahnenin genişletilmesi için destek alınmıştır.

Bu problemi hallettiğimizi gören bahsi geçen firma yetkilisi ve çalışanları konser saati geldiğinde bu sefer de tesisatta sorun var diyerek, ses ve ışık tesisatını açmamıştır. Bahsi geçen firma tarafından taahhüt edilen iş gereği gibi yapılmayarak canlı konser yapılması engellenmiştir.

Bahsi geçen firma çalışan ve yetkilileri her türlü hava muhalefetine dair önlem almak zorunda oldukları halde, yağmur yağdığı ve tesisatın su aldığı veya alacağı gerekçesi ile mikrofonu açmamışlar, LED ekranı açmamışlardır.

Tarafımızca tesisatın açılıp çalışıp çalışmadığının gösterilmesi istendiğinde de reddedilerek müvekkilimce canlı konser yapılması sabote edilmiştir. Müvekkilim konser için bekleyen Safranbolulu hemşerilerinin ve hayranlarının mağdur olmaması için yine bedelini kendi karşılayarak başka yerden mixer getirtmiş ve konser 45 dakika gecikmeli de olsa başlamıştır.

Canlı performans için konsere gelen orkestra bu nedenle çalamamış olup müvekkilim orkestra ekibinin de çalamadıkları halde sahne paralarını, ulaşım, yeme – içme, konaklama ve sair masraflarını ödemiştir.

Tüm bu hususlar tarafımızca tutanak altına alınmıştır. Haberde iddia edilenin aksine Black Technical Prodüksiyon - Oktay Özen taahhüt ettiği işi yapmadığı için kendilerine ödenen parayı müvekkilime iade etmeleri gerekmekte olup, müvekkilimin o gün yaşadığı mağduriyet gereğince müvekkilime ayrıca maddi ve manevi tazminat ödemesi gerekmektedir. Bu konu ile alakalı her türlü hukuki yollara tarafımızca başvurulacaktır.

Kamuoyuna ve özellikle değerli dinleyicilerimize, hemşerilerimize duyurulur.