19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bu yıl 19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun’da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 104. yıl dönümünü kutlayacağız.

Cumhuriyetimizin  ve  geleceğimizin  teminatı  olan  gençlerimizin  tarih  bilinci, milli ruh ve şuur  kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere  aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla, her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanmaktadır.

19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Hedefimiz; sanatta, bilimde, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye’dir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” Evet, bütün ümidimiz siz kıymetli gençlerimizdedir.

Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu şuurla, gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde bilgili, sağlıklı, ahlâklı, erdemli, manevî ve kültürel değerlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olan ufku açık bir şekilde yetişip hayata katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle  19 Mayıs 1919’un 104. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi