Geçtiğimiz gün işe sokma vaadiyle para aldıkları yönünde, nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında olan Cumhuriyet Halk Partisi Eskipazar İlçe Başkanı Zahit Yarar, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Emniyetteki gözaltı sürecinden sonra adliyeye sevk edilen üç kişiden biri tutuklanmıştı.

Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılanlar arasında olan CHP Eskipazar İlçe Başkanı Zahit Yarar, yaptığı açıklamada kendisinin de mağdur olduğunu ifade etti.

İşe sokma vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan zanlı H.T’nin Eskipazar’da da iki kişiden para aldığını ve işe sokmadığını belirtirken, verdikleri parayı geri almak için bu iki kişinin kendisinden yardım talebinde bulunduğunu ve bu nedenle zanlı ile telefonda görüştüğünü öne sürdü.

CHP Eskipazar İlçe Başkanı Zahit Yarar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"01.11.2022 tarihinde iş vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zanlı H.T ile telefonla görüşmelerim olduğu nedeniyle Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında göz altına alındım. 2 Kasım 2002 tarihinde mahkeme tarafından serbest bırakıldım.

Zanlı tarafından Eskipazar ilçemizde işe sokmak vaadiyle 2 kişiden adım kullanılarak para alınmıştır.

Daha sonra bu kişiler ayrı ayrı bana gelerek, durumu anlatmış ve zanlı tarafından kendilerinden alınan parayı geri almak için yardım talebinde bulunmuşlardır.

Bende zanlıyı arayarak, bu kişilerden aldığı paraları geri vermesini ve benim adımı kullanmamasını söyledim.

Zanlı da ilgili kişilerden aldığı paraları kendilerine iade etmiştir.

Dosya kapsamında şahsım adına herhangi bir suçlama getirilmemiş ve Eskipazar'da yaşayan bu olayın mağdurları tarafından bu olayla ilgim olmadığı mahkeme beyanlarına belirtilmiştir.

Kamuoyunda çıkan haberler ile mağdurken suçlu konumuna düşmem nedeni ile bu açıklamayı yapmam hasıl olmuştur. Türk Adaletine Güvenim Sonsuzdur.”

Editör: Haber Merkezi