Tüm üyeleri 12-18 yaş arasında ve lise öğrencisi olup Karabük’ün ilk çocuk derneği olan Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği (GİYEÇ), Karabük’e yenilikçi projeler getirmeye devam ediyor.

GİYEÇ’in T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü eşliğinde yürüttüğü projesi “Geleceğimi Kodluyorum” kapsamında lise öğrencilerinden oluşan 20 kişilik sınıfa Karabük Üniversitesi işbirliğinde Algoritma, Python ve Veri Bilimi alanlarında yazılım eğitimi veriliyor. Çeşitli okullardan lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projede öğrencilere geniş çaplı olarak yazılım alanında eğitim veriliyor.

GİYEÇ Nedir?

Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği, lise öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirebilmelerini, projeler üretmelerini ve lise döneminde yenilikçi faaliyetlere imza atarak kendilerini çok erkenden geliştirmelerini sağlamayı hedefleyen Karabük’ün ilk çocuk derneğidir. Dernek 2022 yılında kurulmuştur.

Dernek, İçişleri Bakanlığı destekli projesi “Geleceğimi Kodluyorum”un yanı sıra birçok projeye daha imza atmakta. Haziran ayında gerçekleşen “Riders Robotik Ligi” yarışmasında dernek takımı GİYEÇ Robotik, Türkiye 3.’sü oldu ve Yükselen Yıldız Ödülü almaya hak kazandı. Aralık ayında yapılacak olan Dünya Finallerinde GİYEÇ Robotik Karabük’ü ve Türkiye’yi tüm dünyada temsil edecek.

Bunun yanında dernek bünyesinde Erasmus+ proje çalışmaları, sosyal eğitimler, lise öğrencilerinin İngilizcelerini geliştirebilmeleri adına İngilizce konuşma kulübü (GİYEÇ English Speaking Club) gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Dernek önümüzdeki dönemde il bazında Model Birleşmiş Milletler Çalıştayı (MUN) düzenlemeyi planlıyor. GİYEÇ, Bahçeşehir Koleji ile iş birliği yaparak öğrencilerin atık yağlardan sabun üretimi yaptığı “Sativus” projesinde de yer alıyor.

Dernek Başkanı Deniz Serkan Adabaş, “Derneğimiz Karabük adına çok büyük bir vizyon kaynağı. Halkımızın bunu görmesini ve bizlerin farkında olmasını temenni ediyoruz. Bizler lise öğrencileri olarak daha üniversiteye bile gitmeden etkili projeler üretiyoruz, sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Kendimizi gelecekte ülkemize faydalı olabilmek adına çok doğru yetiştiriyoruz. Üyelerimizle birlikte Karabük’ü birçok alanda gerek ulusal gerek de uluslararası bazda temsil ediyoruz, şüphesiz daha nice projelerimizle de etmeye devam edeceğiz. Derneğimiz için Karabük halkının destekleri bizler için çok önemli. Tüm Karabük kamuoyunun desteklerini önemle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

giyec-2giyec-1

Editör: Özenay Kahriman