Karabük'ün ilk ve tek çocuk derneği olan Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği (GİYEÇ), ilk kongresinden bu yana birçok başarıya ve projeye imza attı. 

Hibe projesi çalışmaları kapsamındaki projeleri “Geleceğimi Kodluyorum”, İçişleri Bakanlığı ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi. Fiziksel/maddi dezavantajlı ve depremzede çocuklara öncelik verilerek oluşturulan 20 kişilik lise öğrenci grubuna yazılım eğitimi vermeyi amaçlayan proje, desteklerle sürüyor.

GİYEÇ Robotics Takımı katıldığı Riders Robotik Ligi yarışmasında, ilk deneyimleri olmasına rağmen, üstün başarılara imza attı. Takım Türkiye 3.’sü oldu ve Yükselen Yıldız Ödülü’ne layık görüldü. GİYEÇ Robotics böylece Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

GİYEÇ KONGREYE GİDİYOR

Başarıyla geçen ilk dönemin ardından, Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği 2. Genel Kongresini gerçekleştirmek için toplanıyor. 27 Ağustos Pazar günü Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinde, saat 15.00’te gerçekleştirilecek kongrede; derneğin yeni yönetim ve denetim kurulları seçilecek.

Derneğin yeni bir döneme kapı aralayacağı kongrede yönetim faaliyetleri ve gelecekteki faaliyetler ele alınacak.

Yönetim Kurulu Başkan Adayı olan Deniz Serkan Adabaş, şunları kaydetti:

“İlimizin ilk ve tek çocuk derneği olmamız çok önemli. Tümüyle lise öğrencileriyle yönettiğimiz, faaliyetler yürüttüğümüz derneğimiz ilk dönemini oldukça başarılı geçirdi. Artık yeni bir döneme geçiyoruz. 1 yıllık süreçte deneyimsizliğimizi, acemiliğimizi üzerimizden attık ve artık yeni bir döneme geçiş yapıyoruz. Yeni dönemde daha tecrübeli, daha oturmuş bir sistemle ilerleyeceğiz.

Başarılarımızı katlayarak gideceğiz; daha büyük projelere, faaliyetlere imza atacağız. Yeni projelerimizi, yeni faaliyetlerimizi daha da geniş kitlelere yayarak ilerleyeceğiz. Biz bir çocuk derneğiyiz. Her birimiz daha liseye giden gençleriz. Fakat yaşımıza bakmadan büyük işler yapıyoruz. Bu süreçte de halkımızın ve Karabük kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var.” 

Mevcut Başkan Defne Güngöroğlu ise düşüncelerini;

“Derneğimizin ilk dönemi çokça öğrenme ve deneyim ile geçti. Bu noktada Karabük'ün ilk çocuk Derneği olmanın birçok pozitif yönünü gördük. Bizler de çocuk olarak birlikte faaliyetlerde bulunarak; vizyonumuzu, çalışmalarımızı ve sosyal yaşamımızı geliştirmek adına çıktığımız bu yolda birbirimize çok şey kattık ve ilk dönemimizi başarıyla tamamlıyoruz.

Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneğinin ilk başkanı olmak benim için çok gurur verici, bu başarılı ilk dönem için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde edindiğimiz tecrübe ile daha dinamik bir düzen içerisinde başarılı çalışmalara imza atacağımızdan şüphemiz yok. Adaylarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde ifade etti.