Karabük Derin Haber ve Derin TV sahibi, gazeteci Sait Alıcı iki yıl önce evinin önünde saldırıya uğramıştı.

Yaklaşık 33 gün sonra saldıranlar Polis tarafından bulunmuş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Nuri Başokur, Kamil Çıldır ve Murat Çoban’ın, gazeteci Alıcı’yı darp ettikleri Mobese kameraları tarafından kesinleşmişti.

6 Ay tutuklu kalan üç zanlı, daha sonra tutuksuz olarak yargılanmak üzere sarbest bırakılmışlardı.

İki yıldır Karabük 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonrası, Kamil Çıldır ile Murat Çoban’a 1’er yıl 2 Ay Hapis Cezası verildi.

Bu iki sanık ile ilgili mahkeme, adli sicil kayıtlarına göre daha önce birçok kasıtlı suçtan mahkumiyetleri bulunması ve haklarında 2. kez tekerrür hükümlerinin uygulanması da gözetildiğinde,  ileride tekrar suç işlemekten kaçınacaklarına dair mahkemece olumlu kanaat oluşmadığından, sanıklar hakkında hapis cezasının ertelenmesine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve seçenek yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığına karar verildi.

Ayrıca mahkeme kararında, Çıldır ve Çoban’ın başka suçlardan da hükümleri bulunduğundan, infaz rejimine göre cezasının çektirilmesine yer verildi.

Diğer Sanık Nuri Başokur’a ise 11 Ay 20 gün hapis cezası verildi.

Gazeteciyi darp etmesi için İstanbul’dan adam getirmişler

Mahkeme tutanaklarına göre; Kamil Çıldır ile Murat Çoban’ın, İstanbul’da gece kulüplerinde ve çeşitli mekanlarda bodyguard’lık yapan Murat Başokur’u kiraladıkları bir araçla Karabük’e getirdikleri, sabah saatlerinde gazeteci Alıcı’nın evinin önüne darp etmesi için bıraktıkları, kendilerinin de yakınlarda bir yerde arabanın içinde bekledikleri kesinleşti.

Gazeteci Sait Alıcı’nın darp edilmesinden sonra Murat Başokur’u aynı şahısların İstanbul’a geri götürdükleri öğrenildi.

Sait Alıcı “Ben azmettirenlerin bulunmasını istiyorum”

İki yıl önce saldırıya uğrayan ve dişleri kırılan gazeteci Sait Alıcı ise “Bu üç şahsı ömrümde hiç tanımadım. Benimle hiçbir husumetleri yok. Kiralandıkları açıkça ortada. Bunları benim üzerime saldırtanlarda aslında belli sayılır. Bu şahısları kiralayarak, bana saldırtan azmettiren veya azmettirenlerin adalet tarafından bulunmasını istiyorum. Muhtemelen azmettiren veya azmettirenler hakkında yaptığım haberlerden bana karşı böyle bir tasarrufa gittiklerini düşünüyorum. Azmettirenl veya azmettirenler de bulunup, cezalandırılınca, işte o zaman adalet yerini bulmuş olacak.” dedi.

Gazetecinin avukatı cezaları az buldu

Gazeteci Sait Alıcı’nın avukatı ise mahkeme tarafından verilen cezaların tabandan uygulandığını belirterek, açıklanan hükme göre cezaların az olduğunu ve bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini de ifade etti.