Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Fidan Çaça, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali’nde, bu yıl ilk kez Nespresso Genç Jürisi ile Genç Ustalar bölümündeki filmlerin değerlendirileceği Nespresso Genç Jürisine seçildi.

Dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden Türk sinemasının en yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere ve yeni keşiflere, efsane yönetmenlerin iz bırakan başyapıtlarına ve kült filmlere; söyleşiler, özel gösterimler ve festival sohbetleriyle Türkiye sinema endüstrisinin kalbinin atacağı festival, 7-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Fidan Çaça da İstanbul Film Festivali’nde bu yıl ilk kez öğrencilerden oluşan ve Genç Ustalar bölümündeki filmlerin değerlendireceği Nespresso Genç Jürisine seçildi. İstanbul Film Festivali’nde bu yıl ilk kez Nespresso Genç Jürisi, Genç Ustalar bölümündeki filmleri ödüllendirilecek. 18-25 yaş arası sinema bölümü öğrencilerinden oluşturulan altı kişilik Nespresso Genç Jürisi, Genç Ustalar bölümündeki filmleri değerlendirecek ve bir filme Genç Usta Ödülü’nü verecek.
 

Editör: Ali Aslankaya