AK Parti'nin kuruluşundan bu yana bulunan Erdal Yirmibeş, AK Parti Yenice Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığına kalabalık bir grupla müracaatını yaptı.

15 Yıldır Yenice Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten ve son olarak 4 yıla yakındır da İlçe Başkanlığı yapan Erdal Yirmibeş, AK Parti'den aday olabilmek için parti teşkilatına müracaatını yaptı.

AK Parti Yenice İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı'ya aday adaylığı başvuru dosyasını takdim eden Yirmibeş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Bu davanın kuruluşundan bugüne kadar her kademesinde görev almış, 15 yıl belediye meclis üyeliği yapmış, 3.5 yıl ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş bir kardeşiniz olarak AK Partimizden Yenice Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu yapmak üzere huzurlarınıza çıkmış bulunmaktayım. Yücem mevlam çıktığımız bu kutlu yolu hayırlara vesile eylesin, sonucunda hepimizi bahtiyar eylesin, yılmadan yorulmadan ve hiç çark etmeden bu kutlu davanın hep peşinde olduk ve olmaya devam edeceğim.

Hatırlarsanız 5 yıl önce partimizden belediye başkan aday adayı olarak başvurumu yapmıştım. Genel merkezimiz başka bir kardeşimizi gösterdi. Şahsıma, parti büyüklerimiz ve saygı değer Yeniceli hemşerilerimiz listede meclis üyesi olacaksın dediler olduk, partimiz tarafından verilen hiç bir görevden kaçmadık, partimize küsmedik, AK davanın AK neferi olduk olmayada devam edeceğiz. Yenicemizin sorunlarını iyi bilen, iyi analiz eden bir çalışma kadrosuyla karşınızdayız. Hükümetimiz ile yerel yönetimide uyumlu hale getirmek istiyoruz. Hükümetimizin belediyelere sunduğu nimetlerden faydalanmanın birinci önceliği yerelde de Ankara'da da iktidar olmaktır, bunu inşallah halkımızın desteği ve oylarıyla gerçekleştireceğiz. Buna inanıyor ve sizlere güveniyorum. Kısır çekişmelerden Yenice'yi kurtarmanın artık zamanı geldi ve geçiyor. Buna dur demek için yola baş koyduk. Bu ilçe iki caddeden ibaret, birbirimizi görememek ve karşılaşmamak elde değil. Kısır çekişmeler şirin ilçemize çok şey kaybettirdi. Hep birlikte önce Yenice'm diyeceğiz.

Aday gösterilmem durumunda kadromuz da, projelerimiz de hazır. Yeter ki önce partimiz sonra saygıdeğer Yeniceli halkımız bu fırsatı versin. İnşallah 31 mart 2024 seçimlerinde Yenice Belediyesini AK Belediyecilik ile buluşturacağız. Bundan kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın. Yenice belediyesi herkesin belediyesi olacaktır. Çıktığımız bu yolda başarılı olacağız. Sizleri hiç mahcup etmedik yine etmeyeceğiz. Bu düşüncelerle kendimi sizlere, sizleride yüce mevlama emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."