Göç etmeyi unutan leylek çifti Karabük’ü mesken tuttu

Karabük’ü mesken tutan ve göç etmeyen leylek çifti, tatlı su balıkları ve yeşil alanda otlanıp bulduklarıyla besleniyorlar.

Baharın gelişiyle birlikte kente gelen ve sonbaharda sıcak ülkelere göç etmeyen leylek çifti Karabük’te Araç Çayı kenarını mesken tuttu. KARDEMİR fabrikalarının yeşil alanında gezen leylekler, araç çayında tatlı su balığı ve otluk alanda toprakta bulduklarıyla besleniyorlar. Kış ayının gelmesi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte kenti terk etmeyen leylek çiftini gören vatandaşlar ise şaşkınlık yaşıyor.

Öte yandan nüfusu hep aynı noktada kalan, Karabük'te doğup, gelişip büyüyen, sonrasında büyük şehirlere gidip bölgesini unutan, Türkiye'nin en önde gelen demir çelik sektörünün varlığının ana kaynağını oluşturanlara verdikleriyle bir numara olmalarını sağlayan, fakat sürekli dışarıya göç veren Karabük'te, leyleklerin göç etmeyip şehirde kalmaları vatandaşlar arasında, "en vefalı bunlar çıktı. Karabük'te köşeyi dönüp kazandıklarını dışarıya taşımadılar" şeklinde esprili söylemlerin oluşmasına da neden oldu.

Editör: Haber Merkezi