Bayramlaşmaya giderken bir kutu güllü lokum götürmek âdettir. Misafirlere Türk kahvesi yanında ikram etmek içinse çifte kavrulmuş Antep fıstıklısı tercih edilir. Damlasakızlısı, kaymaklısı, nanelisi ve dahası...

Lokum söz konusuysa herkesin favorisi farklıdır. Kültürümüzde özel bir yere sahip olan lokumun Hürriyet Gazetesi Yazarı Gizem Dinçbaş Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye’de en iyi 10 adresini belirleyen bir yazı kaleme aldı.

Osmanlı’dan bu yana vaz geçilmez tat olan Türk lokumunun Hürriyet Gazetesi en iyi 10 adresini tespit etti. Safranbolu’nun Safrantat Lokumları da bu listede yer aldı.

Le Cordon Bleu Türkiye direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Şef Deniz Şahin, Şef Dilistan Shipman, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Ebru Erke, Hürriyet Ekler gastronomi yazarı Ferit Özkaşıkçı, Beef and Fish dergisinin yayın yönetmeni Gamze İneceli, Yemek kültürü araştırmacısı Jale Balcı, Şef Murat Bozok, Şef Sahrap Soysal ve Lezzetli Hayat yazarı Tuba Şatana’nın jüri üyeleri en iyi Türk Lokumunu seçtiler.

Safranbolu’nun en köklü lokum markası Safrantat Lokumları en iyi on lokum listesinde yer aldı.  

Safrantat, Safranbolu lokumları başlığında ise şu yazı kaleme alındı;

Şehrin meşhur safranlarıyla yaptığı lokumları çok ünlü. Ferit Özkaşıkcı öneriyor, Dilistan Shipman safranlı ve güllü çeşitlerini beğendiğini söylüyor. Üç farklı gramajda kutular var. Safranlının 265 gramı 80 lira, 380 gramı 110 lira, 818 gramı 220 lira. Güllününse 425 gramı 40 lira. Antep fıstıklı lokum için fıtıklar Gaziantep’in Nizip yöresinden, fındıklarsa Giresun’dan temin ediliyor. (0370) 725 10 44

Hürriyet Gazetesinde Gizem Dinçbaş'ın haberin linki;

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-cumartesi/en-iyi-lokumun-10-adresi-42251569

Editör: Ergün Başkaya