Dün yapılan Karabük Belediye Meclis toplantısında emeklilere gelen su faturalarında dönemlik 20 ton su indirimin tam anlamıyla neden uygulanmadığı tartışıldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Emekliye hakkı olan bu indirim yapılması gerekirdi. Bir hata yapılmış. Bu sorumluluk benimdir. Kesinlikle düzeltilecektir ve bu konudan dolayı da özür dilerim.” Açıklamasını yaptı

MHP Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ahmet Arslan’ın verdiği soru önergesi dün yapılan Karabük Belediye Meclis Toplantısında gündeme damgasını vurdu.

MHP’li Arslan, bu ay içinde gelen su faturalarında emekliler ile ilgili gerekli indirimin yapılmadığını ifade etti ve bu indirimin neden yapılmadığını sordu.

MHP Sorguladı ve Emeklilere Hakları Olan Su İndirimi Neden Yapılmadı Diye Sordu

Meclis toplantısında Ahmet Arslan “Gelen su faturaları 2 dönemlik yani 4 aylık okunmuş. Ama faturalarda tek dönemlik indirim yapılmış. Gönderilen faturalar kesinlikle yanlıştır. Emekliler burada Belediye Meclisinin vermiş olduğu hakkı kullanamıyorlar. Bu konuda aksi bir karar da yokken, herhangi bir bahaneye sığınmaksızın Karabük Belediyesi bunu uygulamak zorunda. Çünkü Belediye Meclisi bu hakkı emeklilere vermiştir. Ben bunun cevabını ilgili müdürlerden ve siz Belediye Başkanından istiyorum.” Dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya “Bir Hata Yapıldıysa, Komisyon Kurup İnceleyelim ve Düzeltelim

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise MHP’li Ahmet Arslan’a “İnceledim ve gördüğüm kadarıyla seçim öncesi burada 4 ay fatura kesilmemiş. Bizler de bu kararı kucağımızda bulduk. Bizler de bir hak varsa bunu emeklimizin kullanmasından tarafız. Arzu ederseniz bununla alakalı bir komisyon kurup çalışma yapalım ve bir dahaki mecliste neden böyle olduğunun sunumunu yapalım. Bundan sonraki aylarda emeklimize yönelik bir mağduriyet yapmayalım. Çünkü bu zamanında tüm meclis üyelerinden geçmiş bir husus. Ayrıca verilmiş bir hakkı da kullandırmamak hepimizi üzecektir. Burada bir mağduriyet varsa ivedi bir şekilde giderelim ki bir sonraki döneme tekerrür etmesin.

Bizim belediye olarak mahcup olduğumuz durum varsa ki var görüyoruz ve hepimiz tepki alıyoruz, bu konuda belediye olarak eksiğimiz varsa onu giderelim. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bir önceki meclisimizin vermiş olduğu hakkı bizim uygulayamamış olmamız bizim eksikliğimiz olur.” Diye cevap verdi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi “Emeklilere Su İndirimini Doğru Bulmuyorum. Siyasi Bir Karar”

AK Partili Belediye Meclis Üyesi İrfan Topçu ise bir önce alınan bu kararı doğru bulmadığını ve yeni meclis olarak yeni bir karar alınması gerektiğini ifade eden şu konuşmayı yaptı;

“Kanun gereği de olabilir ama bunun tekrar düşünülüp yeni bir meclis kararı alınması gerekir. Ben önceki meclisin aldığı kararın çokta doğru olduğunu düşünmüyorum. Siyaseten alınmış bir karardır. Düzenlenerek yeniden mecliste gündeme gelmesini istiyorum.”

MHP’li Ahmet Arslan “Tüm Meclisin Aldığı Karar Siyasi Oluyorsa, Şimdi 16 AK Partili Üyenin İptali Siyasi Olmayacak mı”

MHP’nin Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ahmet Arslan ise Topçu’ya tepki göstererek “17 AK Partili Belediye Meclis Üyesi, 11 MHP Belediye Meclis Üyesi, 2'de İYİ Parti Belediye Meclis Üyesiyle alınan karar siyasi oluyor da; 16 AK Partilinin bir dönem sonra alacağı karar siyasi olmayacak mı? Herhangi bir karara yanlış demek İrfan Bey'e düşmüyor. Sorumluluk o döneme ait meclise aittir. Yeni bir karar getirirsiniz, o karar yürürlüğe girer ve o uygulanır.” Diye konuştu.

Başkan Çetinkaya “Böyle Bir Hata Yapıldıysa Helallik Talep Eder ve Özür Dilerim”

Başkan Çetinkaya ise sorumluluğu kendi üzerine alarak, “Bu konuyu Belediye Mali İşler Hizmet Müdürlüğü bulandırdı, bunu aydınlatalım. Böyle bir talebimiz yok. Biz emekliye su ücretsiz devam edecek dedik. Biz bunun arkasındayız. Bu meclisin de bunun arkasında olduğunu düşünüyorum. Ama itirazı olan arkadaşlarımız farklı bir gündeme getirebilir. Ama benim de beyanatımdır; Emekliler suyu ücretsiz kullanacaklar, 20 tona kadar aynı şekilde devam edecek. Burada belli şeyler çalışılmış, önceki dönem olması asabiyle, yine önceki dönem Mali İşler Başkanı Ahmet Bey'in olması asabiyle benim buraya müdahil olmam pek doğru olmaz ama düzeltme noktasında kesin ve net talimattır. 20 tona kadar emeklimize su ücretsizdir. Bunun bizim için bir telafisi yoktur. Bu meclisten bir Belediye Başkanı olarak eğer böyle bir hata oluştuysa, helallik talep ederim ve özür dilerim. İnşallah telafi ederiz.” Diye konuştu.

Başkan Çetinkaya, Devrilen Aydınlatma Direkleri ile İlgili Açıklama Yaptı

Seçim sırasında şehrin çeşitli yerlerine dikilen yeni nesil LED aydınlatma direklerinden birkaç tanesi geçtiğimiz fırtınada yıkılmıştı ve hala yıkıldıkları yerde duruyor. Bu konuyla ilgili de Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya çok tepki aldığını ifade ederek “Direkler devrildi. Bununla alakalı teknik süreç devam ediyor ve takibimizde. Bizim derdimiz Karabük. Ben ve arkadaşlarımızın tek gayesi memleketimizin nasıl olacağıdır. İstiyoruz ki burası güzel işlerin olduğu bir yer olsun. Karabük çok daha fazlasını hak ediyor. Tek motivasyonumuz burasıdır. Direkler konusunda da çok üstüme geliniyor; ‘Bilerek takmıyorsun’ diye. Böyle bir şey yok. Yapılan işin her zaman yanındayız. Halkımıza hizmet için yapılan her işi takip ve takdir edeceğiz. Bu konuda ciddi bir çalışma yaparak, halkımızı aydınlatalım.” Diye konuştu.

Ic1-5

Editör: Ergün Başkaya