CHP’den ikinci defa adaylığı açıklanan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde şansını ikiye katladı.

Cumhur İttifakının büyük paydaşlarından AK Parti ile MHP’nin Karabük’te ittifak yapmayacağının kesinleşmesi ile Safranbolu ilçesinde de böylece ittifak kapıları kapanmış oldu.

AK Parti ve MHP’nin Karabük il belediyesi için işbirliği içinde tek adayla seçime girmeyeceğinin kesinleşmesinin ardından başta Safranbolu olmak üzere, artık tüm diğer ilçelerde de tek adayla seçime girme işbirliğinin kapıları kapanmış oldu.

2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den ilk defa Safranbolu Belediye Başkanı seçilen Elif Köse oyların %42’si olan 12 Bin 559 oy almıştı. AK Parti ise Oyların %38,5’i olan 11 Bin 432 oy alırken, MHP ise 4 Bin 837 ile oyların %16’sını almıştı.

Safranbolu’da AK Parti ve MHP seçimlere tek aday ile ittifak halinde girmiş olsaydı, CHP’nin mevcut Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçimi kazanma şansı çok daha azalacaktı. 

Cumhur ittifakında işbirliği olmasının artık kesin olarak sona ermesiyle, Tarihi ve Turistik kent Safranbolu’nun topuklu efesinin gücü ikiye katladı.

Hala Safranbolu Belediye Başkan Adayını kesinleştirmeyen MHP ise önümüzdeki günlerde güçlü bir isim ile seçime girmeye hazırlanıyor. Sağ oyların büyük kısmını almayı planlayan MHP, böylece AK Parti’nin seçim kazanma şansını da büyük oranda azaltmış olacak.

2019 Yerel seçimlerinde aldığı %42 oyun üzerine bu seçimlerde en az % 4-5 daha koyması beklenilen Başkan Köse, neredeyse gücünün zirvesini yaşıyor ve seçimlerde ikinci defa koltuğunu koruma şansı daha da arttırıyor.