Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bugün CHP Safranbolu İlçe Başkanlığında adaylığını açıklayarak dosyasını verdi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Elif Köse, Misak-ı Milli Meydanında partililerin oluşturduğu kalabalık bir grupla karşılandı. Karşılamanın ardından yine aynı kalabalıkla birlikte İlçe Başkanlığı'na yürüdü. 
İlçe Başkanlığı kapısında meşaleler ve karanfillerle karşılanan Köse, adaylığını açıklarken şu ifadeleri kullandı;

"Partimiz bu kalabalığı 2019 yılında seçimi kazandığımızda yaşamıştı. 2019 yılının kış aylarında 'Mart'ın Sonu Bahar Olacak' diye Yerel Seçim yarışına başlamıştık. Mart'ın sonunda gerçekten Safranbolu'ya bahar getirdik ve Yerel Seçimlerin neticesinde büyük başarı elde ettik. Bu başarı sadece partimizin başarısı olmakla kalmadı, kentimiz bölgenin ilk kadın belediye başkanını seçti.

Bu hem kadınlar adına, hem de kendi adıma çok gurur verici bir olay diye düşünüyorum. O 2019 seçimlerinin ayrı bir özelliğiydi bence. Tarihe bir imza attık, tarihe bir not düştük.

Şimdi Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2024 Yerel Seçimlerine hazırlanıyoruz ve aynı coşkuyla, aynı heyecanla, aynı azimle 2019 Yerel seçimlerinde aldığımız sonucun çok daha iyisini alarak yine Safranbolu Belediye Başkanlığını kazanmak üzere yola çıkıyoruz. Aday adaylığımı sizlerin önünde bugün açıklıyorum.

Biz bu geçen sürede neler yaptık? Biz göreve geldikten sonra emekledik sonra yürüdük. Yani çıraklığımızı ve kalfalığımızı geçirdik, şimdi koşmak ve ustalığımızı göstermek zamanı.

Biz, 2019'dan bu güne kadar tüketen değil, üreten bir belediyecilik anlayışı ile yönettik. Bu çok önemli, artık tüketen bir toplum olduk ama biz o bakış açısında değiliz. Biz daha kamucu, devletçi bir anlayış ile tüketen değil üreten bir belediye, rantçı değil halkçı bir belediye, israf eden değil tasarruf eden bir belediye, toplumu ayrıştıran değil sevgiyle kucaklayan bir belediyecilik anlayışı ile yönettik. Bunu da tüm Safranbolu'ya hatta tüm çevre ilçe ve illere de gösterdik. Aldığımız teşekkür ve taktirlerle, aldığımız olumlu geri dönüşlerle bunu söylüyorum. Bunun böyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaptığımız projeler hep halka dokunan, Safranbolu halkı için yapılmış projelerdi. Doğumdan ölüme, 7'den 70'e herkesin yanında olduk, özellikle de dezavantajlı gruplarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın bu kentte yaşamaktan keyif alabilecekleri, konforlu bir şekilde yaşayabilecekleri projeler ürettik ve bunları hayata geçirdik. Safranbolu'nun elinde olan mevcut yerleri daha işlevli hale getirip Safranbolu halkının hizmetine sunduk.

Şeffaf, hesap verebilir, katılımcı bir belediyecilik örneği sergiledik. Herkes Safranbolu Belediyesi'nin yaptığı her ihaleyi, her işlemi, her projeyi inceleyebilir, hesabını da sorabilir. Bu güne kadar hesabını veremeyeceğimiz hiç bir işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Yaşadığımız sürece hepimiz biliyoruz, birlikte yaşadık.

Şu dört buçuk yıl içinde sadece meteor düşmedi. Yaşanabilecek tüm felaketleri yaşadık, tüm olumsuz ekonomik koşulların içinden geçtik ve geçiyoruz. Ama biz hiçbir zaman bunların arkasına saklanmadık. Biz bahanelerin arkasına saklanmayan, pes etmeyen bir ekibiz çünkü ve biz her şeye rağmen başarılı olmayı seçtik. Çünkü her koşul yerinde olduğunda, her şey günlük gülistanlık olduğunda elde edilen şey başarı değildir bence.

Bence asıl zorluklar karşısında mücadele etmek, zorluklara rağmen bir şeyleri başarmaktır. Asıl olan, marifet olandır ve biz ekibimle birlikte dört buçuk, beş yıllık süreçte bunu başardık.

Evet borcumuzu azalttık, aslında borcu azaltmak tabii ki marifet değildir ancak ben şöyle bir tabloyu çizmek istiyorum, borcu azaltırken gelir kaynaklarını artıran ve üreten bir belediye olduk. bu kadar engellemelere, ekonomik koşulların sıkıntılarına ve doğal afetlere, pandemiye rağmen.

Ürettiğinizde elde edemeyeceğiniz her hangi bir sonuç yok. Yaptığımız işler ortada ve bundan sonra da bizim artık koşma zamanımız, ustalık zamanımız, bundan sonra Safranbolu'ya yine bakış açımız ve görüşümüz doğrultusunda sosyal belediyeciliği yaşatarak Safranbolu halkına hizmet etmeye devam etmek için biz aday adayı oluyoruz.

İnşallah yine 2019 yılında Safranbolu halkının gösterdiği teveccühü 2024 yılında da görüp yolumuza devam etmektir asıl olan. Ben, bana bu fırsatı veren, bana bu koşulları hazırlayan önce Mustafa Kemal Atatürk'e, çünkü ben bir kadınım ve onun bize sağladığı şartlarla, ortamla burada belediye başkanlığı yapmaya hak kazandım. Bütün dünyada ki diğer ülkelerden çok daha önce bu haklara Atamız sayesinde kavuştuk ve ben onun ekmeğini yiyorum.

Ben bugün burada Safranbolu Belediyesinde, yönetim kademesinde görev alabiliyorsam öncelikle Atamız sayesinde sonra çalışma ekibim sayesinde, yol arkadaşlarım sayesinde. Beni yalnız bırakmayan, bu yolda benimle birlikte yürüyen, çaba sarf eden, emek veren öncelikle kadınlarımıza sonra tüm partililerimize, Safranbolu halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Yanımda olduğunuzu her daim hissettirdiğiniz için hepinize minnettarım, sevgiyle, saygıyla hepinizi kucaklıyorum, selamlıyorum, teşekkür ediyorum."

Editör: Vasfiye Yılmaz