Eflani Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüz Etkinlikle Buluşuyoruz." etkinlikleri kapsamında KAPLICA (Kabılca) ekim etkinliği düzenlendi

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüz Etkinlikle Buluşuyoruz." etkinlikleri kapsamında Karabük Tarım ve Orman İl Müdürülüğü’nün “Ata Tohumu Ata Toprağında Projesi” bileşenlerinden yerel çeşidimiz KAPLICA (Kabılca) ekim etkinliğine Eflani Kaymakamı Gizem TOKUR, Eflani Belediye Başkanı İbrahim ERTUĞRUL, İl Müdürümüz Çetin AYVALIK, İlçe Müdürü Ekin ŞENOL, Ziraat Odası Başkanı Mehmet KARADENİZ, İlçe Kurum Amirleri, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri,Eflanili çiftçileri,ilkokul ve lise öğrencileri katıldı.

Eflani Çelebiler mahallesinde İbrahim Şahin'in tarlasında gerçekleştirilen organizasyonda dünden bugüne Cumhuriyet'in 100. Yılında Eflanili şair ve çiftçi Fahri ÖZTÜRK eski tarım aletlerinin kullanımı ile tarımda geldiği noktayı bugünün çocukları yarının geleceği olan öğrencilere tek tek anlattı. 85 yaşında olmasına rağmen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine devam eden kadın çiftçi Radiye METİN ve 80 yaşında aktif çiftçilik yapan Hasan ATASOY’a günün anısına plaket takdim edildi.

Çiftçiler ve öğrenciler ile beraber eski usul kabılca ekimini yapıldı. Gelen misafirlere kaplıca buğdayından yapılan ekmekler dağıtılırken, İl Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Sevilay YİĞİT tarafından buğdayın güne kadar süre gelen tarihini çizgi film tonlaması ile seslendirerek anlatması miniklerce çok beğenildi.

eflani7eflani4eflani5eflani2eflani3eflani1