İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremde bir kız çocuğunun vefat ettiğini ve mağdur olduğunu beyan ederek yardım toplayan kişiyi takibe aldı.

Şahıs kendisinin Şanlıurfa'dan geldiğini, depremde bir kız çocuğunun vefat ettiğini, mağdur ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek yardım topladığı tespit edildi. 

Ekipler tarafından hakkında gerekli kontroller yapılan ve yardım toplayan şüpheli şahsın, pek çok olaydan suç kaydı olan M.Ç. isimli şahıs olduğu, şahsın Kastamonu'da ikamet ettiği, çocuklarının sağ ve depremzede olmadığı belirlendi. 

Ekipler, "yardım" adı altında toplandığı değerlendirilen bir miktar paraya el koydu.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında tek yürek olduğumuz aziz yurdumuzda vatandaşlarımızın hassasiyetlerini hiç kimsenin suistimal etmesine izin verilmeyecektir. Afet zedelerimize yapacağımız ayni ve maddi yardımlarımızın Karabük Valiliğimizce belirtilen resmi kurumlara yapılmasının bu tür fırsatçıların önüne geçeceği değerlendirilmektedir. İlimizde her türlü suç ve suç unsurlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.

Editör: Haber Merkezi