Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Liginde liderliğini sürdüren ve başarılara teker çeviren Karabük Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Euroleague müsabakalarına katılmama kararı aldı.

Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübünden yapılan açıklamada, IWBF EUROPE tekerlekli sandalye basketbol kupalarına katılmaya hak kazanmış ve biletlerinin önceden sponsorları tarafından temin edildiği belirtilirken, çekilme kararının ülkede yaşanan deprem felaketinden kaynaklandığı ifade edildi.

Çekilme kararıyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor kulübü yönetimi yaptığı paylaşımda;

"Kulübümüzün yıl içerisinde yapmış olduğu Euroleague Kupalarına katılım talebi kabul olmuştu ve 9-12 Mart tarihileri aralığında katılım yapacaktık. Kulübümüz sadece uçak biletinin bir kısmına destek bulduğu; geri kalan uçak biletleri ve katılım bedelleri çok yüksek bir bedel tuttuğu için Euroleague-3 müsabakalarına katılımdan çekilmeye karar vermiştir.

Ülkemizin başına gelen deprem felaketi ve olması gerektiği gibi tüm yardımların o bölgeye aktarıldığı için bu yüksek meblağı hiçbir resmî ve özel kuruluştan talep etmemiz bu zamanda bize yakışmayacaktır.

Bu yüzden bu üzücü karara gerek duymuş bulunmaktayız.

Tüm taraftar ve kamuoyuna duyurulur." 

ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi