Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, bugün Karabük’e gelerek, sendikasının Karabük Şube Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

AK Parti Karabük Milletvekilleri ve adaylarının da hazır bulunduğu basın toplantısında Değirmenci, Kardemir’e alınacağı duyurulan 600 işçi ile ilgili Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Sendika Genel Başkanı Değirmenci konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizdeki ve bölgemizdeki gelişmeleri ele almak, Sayın Cumhurbaşkanımızın KARDEMİR’e 600 işçi alınacağı yönündeki müjdesine dair değerlendirmelerde bulunmak ve 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, sendikamızın duruşunu ve görüşünü açıklamak üzere, bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Hepinizin bilgi üzere, birkaç gün önce, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hepimizi mutlu eden, heyecanlandıran KARDEMİR’e dair bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımız, KARDEMİR’e 600 işçi alınacağının müjdesini, kamuoyuyla paylaştı. Öncelikle verilen bu müjde dolayısıyla, Cumhurbaşkanımıza ve bu konuda da birlikte çalıştığımız KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. KARDEMİR’de personel azlığı nedeniyle, yoğun bir mesai içerisindeki üyelerimizden işçi alımıyla ilgili, bir beklenti ve istek vardı. Ayrıca Karabük halkından da KARDEMİR’e işçi alımı yapılması yönünde, yoğun bir talep vardı. Bu işçi alımı sayesinde, şu anda KARDEMİR’de alın teri akıtan üyelerimizin hem bir nebze de olsa yükü azalacak, hem de bölgedeki insanlarımızın evlatları, gençlerimiz iş sahibi olup, evine ekmek götürebilecek. Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanımızın müjdesi, bizleri daha da mutlu etmektedir.

Diğer taraftan geçtiğimiz Mart ayında imzaladığımız toplu iş sözleşme görüşmelerinde ve öncesinde, her zaman dile getirdiğimiz, bir konuya da dikkat çekmek istiyorum. Bizler Özçelik-İş olarak, KARDEMİR’in nimetlerinden, Karabük insanının daha fazla faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından verilen bu işçi alımı müjdesinin üzerine, ikinci bir müjdeli haberi de KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Alparslan Bayraktar’dan beklediğimizi, ifade etmek istiyorum.

KARDEMİR Toplu iş sözleşme sürecinde Sayın Bayraktar ile birlikte üzerinde kafa yorduğumuz ‘KARDEMİR'de çalışan üyelerimizin emekli olmaları halinde çocuklarının üyelerimizin yerine işe başlatılması' konusunda da ikinci bir müjde bekliyoruz. Bu uygulamanın da, 600 işçi alımıyla birlikte hayata geçirilmesini umut ediyoruz.

Ayrıca Vagon boşaltmada, Kok seramikte, nakliyat demiryollarında yıllardır çalışan bu taşeron emekçilerinin de, mağduriyetlerinin giderilmesi talebimizi bir kez daha yineliyoruz.”  

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye istikrarın sürmesi için destek istedi.

"Millet olarak, yoğun bir ülke ve çalışma hayatı gündeminden geçerken, kritik bir seçimin de arifesine gelmiş bulunmaktayız. Önümüzde tarihi bir seçim, kritik bir viraj var. Böyle bir ortamda, emekçileri temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olmamız, doğruya doğru, yanlışa yanlış dememizin önünde asla engel değildir. Konuşmamın hemen başında belirtmek isterim ki; Bizim tarafımız, istikrardan, vatan ve milletten yanadır. Biz biliyoruz ki; Ekonomi, istikrarı sever. Biz biliyoruz ki; Milletimiz, huzur ve güven ister. İktidar, geçmişte de pek çok gördüğümüz gibi, koalisyonu kaldıramaz. Bizim tarafımız, istikrardan yanadır. Bizim tarafımız, terörün belini kıranların yanıdır. Bizim yanımız, etkileri bin yıl sürecek denilen 28 Şubat zulmünü bitirenlerin yanıdır. Bizim tarafımız, başörtüsüne bez parçası diyenlerin tarafı değildir.” Diyen Değirmenci, “Hal böyle iken, istikrarı istemek, en tabi hakkımızdır diye düşünüyorum. Hal böyle iken, macera aramak doğru değildir diyorum.” dedi

AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Cem Şahin ise yaptığı konuşmada Özçelik İş sendikası Genel Başkanı Değirmenci’ye teşekkür etti ve şu konuşmayı yaptı;

“14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçimin ne derece Türkiye ve dünya açısından ehemmiyetli olduğunu gayet güzel izah edildi. Kendilerine Cumhurbaşkanımıza ve bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Bir teşekkürü de Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmek istiyorum. Malumunuz bir kaç gün evvel kendisi Kardemir'e 600 işçi alımına ilişkin bir duyuru yaptı. Bu aslında Karabük halkının bu konuda bir müddettir, malumunuz bizde seçim kampanyası yürütüyoruz ve Karabük halkının da bu konuda çok ciddi bir hassasiyet olduğunu da tespit etmiştik. 1 Mayıstan evvel kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmede ben kendisine aktarmıştım, sağ olsunlar kendileri de bizi kırmadılar ve 1 Mayıs’ın anlam ve ehemmiyetine binaen kendisi bir gün evvel açıklamayı yaptılar. Elbette ki kıymetli hemşerilerim, işçi kardeşlerim bu 600 rakamıyla kalmayacak Allah'ın izni ile hem Kardemir hem bizler gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Ben bu arada kıymetli Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Kardemir'in kıymetli yöneticilerine Alparslan Bayraktar Bey'e teşekkür ediyorum kendisi şimdiye kadar Kardemir işçisinin de eldeki imkânlar ölçüsünde destek oldular bizim hassasiyetlerimizi dikkate alarak tasarruflarda bulundular o nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Malumunuz önümüzdeki yıllarda Kardemir 1 Milyar Dolara yakın bir yatırım yapmayı planlıyor orta ve uzun vade de bu şu demek Kardemir'de bizim işçi sayımız artacak demektir. İnşallah 600 işçi ile kalmayacak orta ve uzun vade de bu sayının çok artacağını hep beraber göreceğiz. Bu konuda Kardemir'deki kardeşlerimizde bir çalışma yürütüyorlar.

2002 yılından bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti iktidarı Kardemir'in yanında olduğu gibi Kardemir işçisinin de yanında olmuştur. Biz bundan sonraki süreçte de şimdiye kadarki zamanda olduğu gibi Kardemir'in ve Kardemir işçisinin ve Özçelik İş Sendikası'nın yanındayız. Her sıkıntısın da her düştüğünde, hüznünde de mutluluğunda da yanında bulunacağımızın şimdiden ben taahhüdünü arz ediyorum.”