Safranbolu Belediyesi’nin son 2 yılda seri üretimine geçtiği coğrafi işaretli Safranbolu kıtırı adını tüm Türkiye’ye duyurdu

Sağlık açısından da ön plana çıkan ve diyetisyenlerin ara öğün olarak önerdiği kıtıra olan talep ise giderek artıyor.

Coğrafi işareti Safranbolu Belediyesi tarafından alınan ve üretimi için tesis kurulan Safranbolu kıtırının Türkiye’nin birçok iline satışı yapılıyor. Özellikle yaz aylarında turistlerin de ilgisini çeken içeriğinde tamamen doğal ürünler bulunan kıtıra yurt dışından da talepler geliyor.

Birçok ünlü firma Safranbolu kıtırını tezgâhlarına taşımanın hazırlığını yaparken turistik bölgelerden de kıtır alımı için Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne istek yağıyor. Gıda mühendisleri denetiminde Safranbolu kıtırını özenle hazırlayan kadınlar bu eşsiz lezzeti paketlere koyana kadar ince eleyip sık dokuyor. İçeriğinde bulunan safran, ceviz, fındık, buğday kepeği gibi malzemelerle doğallıktan ödün vermeyen Safranbolu kıtırı diyetisyenler tarafından da yakın takibe alındı. Bazı diyetisyenler danışanlarına ara öğün olarak kıtırı öneriyor. 

2023 yılı içerisinde 2 bin 300 kilogram üretimi yapılan ve şu an yok satan coğrafi işaretli Safranbolu kıtırının yakın zamanda üretimini katlaması ve satış rekorları kırması bekleniyor.

Editör: Ali Aslankaya