Safranbolu Belediyesi Dünya turizminin nitelikli bireylerini Safranbolu’ya çekerek kalkınma ve tanınırlık açısından çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cittaslow (sakin şehir) Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta değerlendirme yapmak için Safranbolu’ya geldi. Aranan şartlar karşılandığı takdirde Cittaslow üyesi olacak Safranbolu’nun Avrupa turizminin göz bebeklerinden biri olması hedefleniyor.

Şehirlerin kendi kimliklerine sahip çıkmasını ve özgünlüklerinin korunmasını sağlamak amacıyla 1999 yılında İtalya’da ortaya çıkan Cittaslow (sakin şehir) hareketi Türkiye’de ise ilk olarak Seferihisar ile başladı ve Türkiye’de 22 şehri çatısı altına aldı. Hava kirliliği, hayat pahalılığı, trafik, kalabalık, gürültü gibi olgular, metropollerde yaşamayı her geçen gün biraz daha zorlaştırdığı için kafasını dinlemek isteyen insanların sakin şehirler aradığı ve Cittaslow hareketi ile yeni keşifler yaptığı görülmektedir.

Cittaslow üye alacağı şehirlerde: Çevre politikaları, altyapı politikaları, kentsel kalite için teknolojiler ve tesisler, yerel üretimi korumak tarım, turizm, esnaf ve sanatkârlara dair politikalar, misafirperverlik, farkındalık ve eğitim için planlar, slow food faaliyetlerine ve projelerine destek, sosyal uyum gibi şartları tamamlamasını arıyor.

 Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta Safranbolu’ya gerçekleştirdikleri ziyarette Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Tarihi çarşı Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Başkan Köse Safranbolu Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar ile Cittaslow şartlarını tamamı ile karşılayacak durumda olduklarını aktardı.

Safranbolu adına en büyük amaçlarından birinin nitelikli turistleri ağırlamak ve Avrupalı turistleri Safranbolu ile buluşturmak olduğunu belirten Başkan Köse Safranbolu’da incelemeler yapacak olan Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta’ya teşekkür etti.

Toplantının ardından Safranbolu Belediyesi Stratejik İletişim Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ve Stratejik Planlama Koordinatörü İsmail Kavuşturucu, Cittaslow Ulusal koordinatörlerine Safranbolu’nun en önemli noktalarını gezdirdi. Gördükleri manzaralara ve Safranbolu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara hayran kaldıklarını belirten Cittaslow Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta elde ettikleri verileri Cittaslow yönetimine ileteceklerini ve Dünya turizminin mutlaka Safranbolu’da yer alması gerektiğini belirtti.

1-99

2-94

3-68

4-51

5-28

7-9

6-17

9-5

83

Editör: Vasfiye Yılmaz