Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart Yerel Seçimleri için Karabük’te farklı aday arayışını sürdürüyor.

Karabük Belediye Başkan Adaylığı için şu ana kadar sadece Bayram Karadağ’ın müracaat ettiği CHP’de seçimlerde daha iddialı aday arayışı ile ilgili İsmail Yalav ve Yusuf Aydın isimleri gündemde.

Her iki isim ile görüşmeleri sürdüren CHP Karabük Teşkilatı ve Milletvekili Cevdet Akay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sağ seçmene de hitap eden bir aday istiyor.

İYİ Parti’den geçtiğimiz 14 Mayıs Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olan, aday gösterilmeyince istifa eden İsmail Yalav’a CHP tarafından Karabük adaylığı için teklif götürüldüğü belirtiliyor.

İsmail Yalav ile görüşmelerden önce, Deva Partisi Karabük Kurucu il Başkanı olan Yusuf Aydın’ın da Deva, Saadet ve CHP’nin ortak adayı olabilir mi formülü ile görüşmeler yapıldığı belirtildi.

Her iki isim ile de görüşen Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya, Yalav ile Aydın’ın görüşlerini aldı.

CHP’den kendisine adaylık teklifi getirildiğini doğrulayan İsmail Yalav “Evet böyle bir görüşmemiz oldu. Kararsızlığım devam ediyor, net bir karar vermiş değilim. Olabilir de, olmayabilir de.” İfadelerini kullandı.

CHP’den adaylığı kabul edeceğini vurgulayan bir diğer isim Yusuf Aydın ise “Zaten önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayı kesin düşünüyorum. CHP’nin Karabük’teki karar mercileri ile görüşmeler yaptık. Ortak aday olabileceğim konusunda bir yol kat etmeye çalışıyoruz. Eğer olursa, CHP’den, Deva ve Saadet Partisinin hatta İYİ Parti’nin de destekleyeceği bir aday olabilirim. Konuya sonuç odaklı bakıyorum.” Diye konuştu.