Cumhuriyet Halk Partisi'nden Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili şu ana kadar bir tek Bayram Karadağ başvuruda bulundu ve başka bir adaylık başvurusu şu ana kadar olmadı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Karabük'te iddialı olmak isteyen CHP Genel Merkezinin yoğun bir şekilde aday arayışı içinde olduğu ama adaylık için yapılan tekliflerin şuana kadar tamamının olumsuz sonuçlandığı öğrenildi.

Bayram Karadağ haricinde alternatif başka bir aday ile seçimlere girmek isteyen CHP Genel Merkezinin, aday arayışında son derece pasif olan Karabük İl Yönetimini devreden çıkardığı da öne sürülüyor.    

BİZİM BAYRAM'DAN BAŞKA ADAY ARANIYOR

Gençliğinden bu yana CHP saflarında siyaset yapan, CHP Gençlik Kollarından başlayarak, İl Başkanlığı görevlerine kadar gelen ve geçtiğimiz seçimlerde üçüncü sıra milletvekili adayı olan, halk arasında da 'Bizim Bayram' olarak bilinen Bayram Karadağ'ın dışında bir aday arandığı belirtiliyor.

Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan ve tek aday adayı olmasına rağmen Bayram Karadağ'ın şu ana kadar adaylığının ilan edilmemesini, partinin farklı bir aday arayışı içinde olduğuna işaret ediliyor.

İL BAŞKANI PASİF, ABDULLAH ÇAKIR KAYIP

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar'ın seçimlere girecek iyi bir aday bulmakta pasif olduğunu, Yaşar'ı da il başkanlığına getirmek için uğraşan önceki il başkanı Abdullah Çakır'ın ise bu çalışmalar içinde hiç olmadığını yorumlayan partililer "CHP Karabük'te bu hallere düşecek miydi? Karabük'te iddialı bir aday bile bulamıyorlar. Partiyi Karabük'te bu hale düşürenler utansın." ifadelerini kullanıyorlar.

Öte yandan CHP içinde uzun yıllar siyaset yapan eski sosyal demokratların tamamının partiye yanaştırılmadığından, küstürüldüğüne dikkat çekenlerin eleştirileri de yoğunlaşıyor.

BİZİM BAYRAM DA KÜSTÜRÜLÜRSE, CHP NE YAPACAK?

Bayram Karadağ ile seçimlere girmek istemeyen parti yönetimi, aday arayışında da sonuç alamıyor.

Açıkça Karadağ ile seçime girmek istenmediği ifade edilirken, son anda Karadağ'ın küsüp aday adaylığından çekilmesi halinde ne yapılacağı da merak ediliyor.