Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanları olan Burhan Durmuş ile Berkay Yirmibeş’in, bir gurup partili genç ile AK Parti’ye geçmesinin haber olmasının hemen ardından, CHP İl Başkanlığı basına bir belge göndererek, bu iki kişinin 20 Eylül’de zaten görevden alındıklarını açıkladı.

20 Eylül’de il ve merkez ilçe gençlik kollarının görevden alındıklarını 10 gündür kamuoyu ile paylaşmayan CHP Karabük İl Başkanlığı, AK Parti’ye geçtikten sonra bu kişilerin “Unvanlarını kullanarak, görev ve sorumluluklarına yakışmayacak şekilde şahıs ve belediyelerden iş ve maddiyat talebinde bulundukları için” CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından görevlerinden alındıkları yönünde belgeyi basınla paylaştı.

CHP İl Başkanlığının, il ve merkez ilçe gençlik kolları başkanlarının görevden alındığını 10 gündür saklamasına ve şimdi ise bu belgeyi basınla paylaşmasına büyük tepki gösteren partililer “10 Gündür görevden alındıklarını saklayıp, şimdi ‘zaten görevden alınmışlardı’ diye açıklama yapmak rezaletin ta kendisidir. Bu durum kelimenin tek anlamı ile zaten etmişlerdi, şimdi üzerlerine sıvıyorlar.” Şeklinde eleştiri getiriyorlar.

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 16.17.02_6fb88a96