Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar ve ekibi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gitti ama görüşemeden geri döndüler.

Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Özkan Çetinkaya’dan hayırlı olsun ziyareti için randevu alan CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri Uygar Varlık, Abdullah Mor ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyet ile Belediye Başkanlık makamına randevu saatinden 10 dakika önce gittiler ama Belediye Başkanı Çetinkaya yerinde olmadığı için yarım saatten fazla bekledikleri halde gelmeyince, görüşemeden protesto ederek belediyeyi terk ettiler. 

Dün saat 15:00’de Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya ‘hayırlı olsun’ ziyareti için randevu saatinden 10 dakika önce belediyeye gitmelerine rağmen, Belediye Başkanın dışarıda olduğu ve gelmek üzere olduğu belirtilince, CHP heyeti beklemeye başladı. Yarım saate yakın beklemelerine rağmen Belediye Başkanı Çetinkaya’nın işi çıktığı ve gelemeyeceği belirtilince geri döndüler.

Günler öncesinden randevu alınmasına rağmen hayırlı olsun ziyaretinin başka bir saate ertelenmemesi ve belediye başkanının gelmemesi CHP İl Başkanı ile heyetinin küçük duruma düşürüldüğünü ifade eden partililer tepki gösterdiler.

CHP'de uzun yıllar siyaset yapan partililer “Genel başkanımız Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ile görüşebiliyor ama genel başkanımızı temsil eden il başkanımız AK Partili bir belediye başkanı tarafından küçük duruma düşürülüyor. Kendilerini bu duruma düşüren il başkanı, biz CHP’lileri de küçük duruma düşürmüştür.” Şeklinde ifadeler ile görüş beyan ettiler.   

Editör: Ergün Başkaya