Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, seçim çalışmalarına hızlı başladı.

Seçimlerde iddialı olduğunu gösteren, adaylığının ilk günlerinde ziyaretlere başladı ve Karabük Net Haber’i de ziyaret eden Karadağ, Ergün Başkaya’nın sorularını yanıtladı.

“Ben Karabük'te yaşamaktan çok mutluyum ama Karabük gibi hakkını alamamış, yeterince gelişememiş bir ilde yaşadığım içinde mutsuzum.” Diyerek sözlerine başlayan Bayram Karadağ, açıklamasında “Bu mutsuzluğumu gülen yüzlere çevirmek için aday oldum. İddialıyım sokağımda artık, Karabüklü gençler gülecek, geleceğe umutla bakacak, somurtkan yönetici görmeyecek. Bir sıkıntı gördüğü zaman ‘başkanım benim şu derdim var’ diyebilecek, kapıda kalmayacak, üniversiteye gidemeyen gençlerimize belediye sahip çıkacak, emeklisine de, işsizine de, çalışanına da herkese ve her şeyden önemlisi bu kentte yaşayan herkes bu kentte yaşadığı için mutlu olacak.” İfadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karabük Merkez’de 15 Bin oyu olduğunun altını çizen CHP Karabük Adayı Bayram Karadağ “Karabük'te bu 15 bin oyun hepsi bizim anamızın ak sütü gibi helal, çünkü hepsi şunu biliyor; Bayram Karadağ 1992'den beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin evladı. Afiş astı, çay taşıdı, partinin temizliğini yaptı, partinin il başkanlığını da yaptı. Bu Bayram Bizim Bayram ve Bayram Karadağ Karabük'ten Belediye Başkanı olduğu zaman önce CHP'liler mutlu olacak, sonra ayrım gözetmeksizin tüm Karabük mutlu olacak. İnsanlar mutlu olacakları bir yere oy vermez mi, selam verecekleri bir yere oy vermez mi bir de oy namustur zaten. Cumhuriyet Halk Partisi artık oyunu hiç bir zaman tartışmaya açmayan bir parti ve kazanacağına da inanan insanların olduğu bir parti. Bizde bu seçimi kazanacağız hatta güle oynaya kazanacağız hem de kazanıp Karabük'e gülen yüzleri hakim kılacağız. Herkes görecek ve herkes inanıyor buna.” Dedi.

Karadağ, konuşmasına şöyle devam etti;

“İki çeşit insan vardı iyi insan kötü insan. Siyasette de böyledir ben iyi insanların oyuna talibim, ben o iyi insanların oyu ile o insanların ön görüsü ile Karabük'te belediye başkanı olacağım ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını alacağız peşinden de Karabük'ten rahatsız olan, Karabük'teki kötüye gidişi, evlatlarının Karabük'ten göçmesini isteyen herkesin oyunu alacağız. Yani ben sağ seçmen diye nitelendirmiyorum sağduyulu seçmen diye nitelendiriyorum. Sağduyulu herkesin oyunu alacağız ve sonra diyecekler ki zaten Bayram iyi bir insan, iyi bir çocuk bizim Bayram adı üzerinde ve bizim Bayramla Karabük'te daha güzel şeyleri sağcı solcu diye nitelendirmeden hep beraber yapacağız. Sadece kötü insanlar benden uzak dursun ben iyi insanlarla çalışacağım.”

31 Mart yerel seçimlerini de değerlendiren Karadağ; “Bu seçim tek kutuplu bir seçim olacak. Bu seçimin tek kutbu Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu seçimin galibi de Karabük'ü güzel günlere getirecek olan, sevgiyi hakim kılan Cumhuriyet Halk Partisi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karabük'te tertemiz 15 bin oyu var. Bu oylar sanıldığı gibi oraya buraya değil Cumhuriyet Halk Partisi'ne gidecek. Bize inanan, bizi seven, kamuoyundaki tüm oyundaki tüm arkadaşlarımızla, iyiyi düşünen tüm arkadaşlarımızla Karabük'te güzel bir yerlere temiz bir sayfa açmak için yola çıkacağız.

Karabük'te yaşamaktan insanlar mutlu olacak. Akşamları saat 6'da, 7'de dükkanlar kapanıp, insanlar çay içmeye Safranbolu'ya gitmeyecek. O kadar güzel alanlar olacak ki insanlar Karabük'te yaşamaktan mutlu olacak. Akşam saat 7'de eşinizin elini tutarak gezebileceğiniz yerler olacak, Karabük'te sosyal hayat farklı anlaşılmasın, gerçek bir sosyal hayat olacak. Eskişehir'deki gibi İzmir'deki gibi çok öteye gitmeyelim Safranbolu'daki, bakın Zonguldak'taki gibi, Kastamonu'nun son günlerinde ki gibi gerçek bir sosyal hayat olacak. Karabük bizimle nefes alacak.” Diye konuştu.

“Projelerimizi açıkladığımızda insanlar gerçekten diyecek ki " Biz beklemiyorduk Bayram bizim Bayram'dı hiç böyle bir proje yapamaz, üretemez" diyecekler ama göstereceğimiz projelerde ağızları açık kalacak.” Diye konuşan CHP Karabük Adayı Bayram Karadağ, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı;

“Soğuksu’da 1300 tane öğrenci kalıyor bu öğrenciler orayı neden kullanıyor? Sadece yatmak için kullanıyor. Bu 1300 öğrencinin Karabük'e ne katsısı var? Hiç bir katkısı yok çünkü sokağa çıkamıyor. 100 tanesi Soğuksu'da sokağa çıksa bakkallardan, etrafından, sosyal hayatından faydalansa Soğuksu'yu ihya eder. Ben o 1300 öğrencinin harcadıkları parayı Karabük'te tutacağım. Ben o çocukları Karabük'te kalmaktan mutlu edeceğim görecekler.

Bizim çok güzel projelerimiz var. Öyle uzaktan görerek projeler değil geldiklerinde görecekler sosyallikle, ekonomiyle, insana hizmetle. Ben kimseyle kavga etmiyorum. Karabük'ü ben daha güzel yöneteceğim bunu göreceksiniz ve hep söylüyorum. Karabük'te sokağa çıktığınız aman benim gibi gülen insanlar olacak. İnsanlar borçlarını, harçlarını, nereye gideceklerini düşünmeyecekler. Her an bizim başkanımız yanımızda oturuyor olabilir. Hepsini çözemeyiz sorunların ama sorunlarını rahatlıkla dinleyip anlatabilecekleri bir abileri olacak bizim Bayramları her zaman yanlarında olacak.”

1-142