Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Adayları bugün il başkanlığında bir basın toplantısı düzenlediler. Yoğun bir kalabalık eşliğinde partiye gelen milletvekili adayları coşkuyla karşılandılar.

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, bu toplantının aday tanıtım töreni olmadığını, aday tanıtım töreninin 19 Nisan’da listeler kesinleştikten sonra yapılacağını vurguladı. İl Başkanı Yaşar, kısa açıklamasından sonra sözü 1. Sıra Milletvekili Adayı Cevdet Akay’a verdi.

“Bugün Karabük'e hizmet etmek üzere hep beraber yola çıkıyoruz. Birtakım konular konuşuldu ama bu saatten itibaren hepimiz bir bütünüz ve tek yumruğuz. Tüm teşkilatlarımızla beraber çalışıp önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu en yüksek noktaya taşımak, sonrada Cumhuriyet Halk Partisinin alabileceği en yüksek oyu almaktır.” Diyerek konuşmasına başlayan Cevdet Akay, sözlerine şöyle devam etti;

“Önemli olan Karabük'e hizmettir. İnanıyoruz, hep beraber başaracağız. Karabük için hizmet edeceğiz. Karabük için hizmet edeceğiz. Karabük'ten elimizi ayağımızı hiçbir zaman çekmeyeceğiz. Benim bu memlekette evim, baba ocağım var öğretmen bir babanın çocuğuyum. Eğer milletvekili olarak parlamentoya gidersek ki ben inanıyorum, birkaç vekille beraber bu sefer parlamentoda temsil edileceğiz ve o inancı görüyorum. Karabük'ün sorunları için profesyonel bir ekiple ofis kuracağız. Hem Karabük, hem Ankara arasında mekik dokuyup burada problemleri yerinde tespit ederek, hızlıca çözeceğiz. İktidara gelmek için yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak için yola çıkıyoruz. Bunu da gönülden başaracağımıza inanıyoruz ve hep birlikte başaracağız. Projelerimiz önümüzdeki günlerde açıklanacak.” 

Ardından 2. Sıra adayı Abdullah Çakır ise “Bizim birinci hedefimiz 13. Cumhurbaşkanını, Millet İttifakı'nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapmak. Biz bir takım oyucusuyuz. Bu takımda bize ne görev verildiyse geçmişte yaptık, bu partiye her zaman sahip çıktık. 2011'de duruşumuz ne ise, 2023'te de aynı yerdeyiz. Sıralama önemli değil, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Sonuç ne olursa olsun, seçim bittiğinde de biz hizmete devam ederiz, buradayız. İnşallah 14 Mayıs'ta Kemal Bey'i Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne göndereceğiz. Bizim ilk hedefimiz Çankaya Köşkü, sonra milletvekili çıkarmak. Bunun için üzerimizde düşeni aynı hızla yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizimle bu yolu yürüyen tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

3. Sıra aday Bayram Karadağ ise “Cumhuriyet Halk Partisi bize ne görev verirse dimdik yanında durduk, hiç yılmadık. Her zaman söylediğim bir laf vardır; Biz çayırlardaki otlarız. Üzerimize basılsa da yanlardan fışkırmayı biliriz. CHP bu ülkeyi kuran parti. Karabük gibi sahipsiz bir kenti tekrar ayağa kaldırabilecek tek parti. Adaylarımızla birlikte ülkemize katkı vermek için söz veriyoruz. Biz başkaları gibi tutulmayacak sözler vermiyoruz. Karabük'ün kavşağından tutun da hava kirliliğine kadar.  Cumhuriyet Halk Partililerin işi her zaman zordur. Cumhuriyet Halk Partililer her zaman öncüdür. CHP'li partiler o belediyeleri geliştirmişlerdir. Kendimizi lütfen alçak görmeyelim. Bizim hedefimiz bu kara kente Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 oklu bayrağını dikmek. Sana söz Karabük, başaracağız!” ifadelerini kullandı.

Editör: Ergün Başkaya