Cevdet Akay’ın CHP Karabük Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu, parti içinde tartışmaları başlattı.

İstanbul’da KARDERFED gibi Karabük ile ilgili çeşitli derneklerin ve federasyonların başkanlığını yapan Cevdet Akay’ın aday adaylığı ile ilgili Karabük’ü tercih etmesi, CHP içinde çeşitli polemikleri başlattı.

İsmail Yılmaz’ın CHP’den birinci sıra aday olduğu 2007 Genel Seçimlerinde Cevdet Akay, listede ikinci sıraya konulduğundan adaylıktan istifa etmişti.

2015 7 Haziran Genel Seçimlerinde 25 Bin gibi çok yüksek bir oy almasına rağmen, o dönem Karabük'te iki milletvekili seçildiğinden TBMM'ye gidememişti. 

Akay’ın aday adaylığına bazı aday adayları ve partililerin tepki göstererek ve istemediklerini açık açık beyan ediyorlar.

CHP'nin bazı Karabük Milletvekil aday adaylarının Cevdet Akay'ın aday adaylığını istemediği yönünde ortak açıklama yapacağı yönünde söylemlerde var.

Öte yandan Cevdet Akay ise "Memleketim olan Karabük'ten aday olmayacağım da nereden aday olacağım. Aday Adayı olmak herkesin demokratik hakkıdır. Partmizden herkesin aday adayı olmasına saygı duyuyorum.  Bu bir demokratik yarıştır. Ben CHP'den en fazla oyu alan sayılı kişilerdenim ve yine en fazla oyu alacağıma inanıyorum. Tüm diğer aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum." açıklamasını yaptı.