CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, geçtiğimiz yıl meydana gelen sel felaketinden etkilenen Karabük’ün Yenice ilçesi ile ilçeye bağlı köyleri ziyaret etti.

Seçim öncesi bakanların ve çok sayıda siyasetçilerin Karabük’teki afet bölgesini ziyaret ettiğini ve bölge sakinlerine sözler verdiğini ifade eden Milletvekili Akay, bu sözlerin yerine getirilmesi için henüz hiçbir adımın atılmadığını dile getirerek, vatandaşların mağduriyetinin çözümü için iktidara çağrıda bulundu.

İktidar Defalarca Söz Verdi Fakat Bir Adım Atmadı

Geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Yenice’nin Güney köyünde 13 evin yıkıldığını, felaketin üzerinden de bir yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaşların mağduriyetlerinin hala devam ettiğine dikkat çeken Milletvekili Akay, şunları söyledi;

“Karabük ilinin Yenice ilçesinin Güney köyündeyiz. Bu bölge 2022 yılının Haziran ayında sel felaketine uğradı ve burada yıkılan evler oldu. Sel felaketi sonrasında bu bölgede emniyet gereği 13 ev yıkıldı. Felaketin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu süre içerisinde bakanlar da dâhil birçok siyasetçi bölgeye gelerek bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili söz verdiler. Fakat verilen sözlerle ilgili olarak atılan hiçbir adım yok, sadece söylentiden ibaret. Halkımızın mağduriyeti devam ediyor. Bir an önce bu mağduriyetinin giderilmesiyle gerekli adımların atılması gerekiyor.”

3 Kilometrelik Alanda Kayma Var

Sel felaketinden en çok etkilenen ikinci köy olan Hisar köyüne giden Milletvekili Akay, 3 kilometrelik bu alanda toprak kaymasının devam ettiğini ifade ederek “Mağduriyetlerin devam ettiği bir başka köyümüz ise Hisar köyü. Bu köyümüzde vatandaşlarımızın çok önemli sorunları var. Mühürdarlar kısmından başlayıp Hisar Köyiçi Camisi’ne kadar devam eden 3 kilometrelik alanda heyelan nedeniyle kayma var. Bu kayma neticesinde camimizin 10 metre mesafesine kadar geldiğini gördüm can ve mal kaybı olmak üzere bu bölgede bir an önce önlemlerin alınması lazım.” dedi.

Büyük Bir Felaketin Yaşanmaması İçin Bir An Önce Önlem Alınmalı

Gerekli önlemlerin alınması için Bakanlara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan ilgili bakanlara ve yetkililere sesleniyorum: Önümüzdeki dönemde burada hak etmediğimiz bir sonuçla karşılaşmamak, can ve mal kaybına sebep teşkil edecek durumların yaşanmaması için bir an önce gerekli önlemlerin alınması lazım.” şeklinde konuştu.

Editör: Ergün Başkaya