Safranbolu Belediyesi Bakım evi ve Rehabilitasyon Merkezi uzman ve donanımlı personeli ile çalışmalarına devam ediyor. 

2022 yılında 119 can dostun sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuştuklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Merkezimizde yıl baz alındığında oldukça önemli ameliyat ve tedavi gerçekleştirildi. Bu anlamda değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Son günlerde sokak hayvanlarının abartılı şekilde çoğaldığının farkında olduklarını kaydeden Başkan Köse, “ Bu anlamda belediyelerin kanunen yapabileceği tek şey, sokak hayvanlarının tedavi ve aşılarını yapıp alındığı ortama bırakılmasıdır. Biz ne bir vatandaşımızın ne de can dostumuzun zarar görmesini istemiyoruz. Ekiplerimiz bu anlamda ellerinden geldiğinin en iyisini yapmak için çalışıyorlar” diye konuştu.

Barınaktan yapılan açıklamada ise, yıl içerisinde 348 kısırlaştırma, 64 ortopedi ile 72 can dostun trafik kazası, fıtık, apse gibi ameliyatları ve 786 antibiyotik ve serum tedavisinin yapıldığı bildirildi. 

Merkez ayrıca Karabük Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışarak yaralı olarak gelen yaban hayvanlarının tedavi ve ameliyat işlemlerini de yapmakta.Merkez aynı zamanda 24 saat güvenlik kameraları ile izlenebilmekte.