TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilere bir defaya mahsus verileceği açıklanan 5 bin TL ödemenin emekliler için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Bulut, yaptığı basın açıklmasında; "Temmuz’da emekliye verilen yüzde 25, memura verilen yüzde 85 zam, çalışan ile emeklilerin arasındaki maaş farkının 3-4 katına çıkması kelimelerle ifade edemeyecek kadar emekliyi üzmüş ve kırmıştır.

Bunun akabinde genel merkezimizin ve şubelerimizin tepkileri, basın yayın kuruluşlarının tepkileri, 600 milletvekiline yazılan mektuplar, meclis tatilinde bölgelerine giden milletvekillerine emeklilerin tepkileri olmuştur. 

Bunun neticesinde iktidar, muhalefet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu olayın düzeltileceğini, emeklilerin mağduriyetinin giderileceğini, bu işin meclis açılınca yani Ekim ayında düzeltileceği konusunda emeklilere söz verip beklentiye girmemize neden oldu. 

Birde Cumhuriyetin 100. yılında bu mağduriyetin giderileceğine inandık. 

Son yapılan açıklamada emekliye 1 defaya mahsus 5 bin TL verilmesi, bundan çalışan emeklinin yararlanamaması, dul ve yetimin tam alamayacağı emeklilerimizde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. 

Bizler Türkiye’nin kalkınmasında alın teri olan, vatanına, milletine, bayrağına bağlı insanlarız. Bizde diğerleri gibi aynı markete, aynı fırına, aynı pazara gidiyoruz. Bir hak verilirken bir mağduriyet yaratılmaması için, mecliste çalışan emeklilere de, dul ve yetimlere de bu 5 bin TL’nin tam olarak verilmesi temennimizdir. 

Beklentilerimizi karşılamaktan uzak kalan bu uygulamanın, TBMM çatısı altında revize edilmesi ve sosyal devlete, demokrasiye yakışır bir şekilde, tarafların görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi en büyük temennimizdir.

Emeklilerin ahını almayın, duasını alın." ifadelerine yer verdi.